vrijdag 17 augustus 2012

Zit het niet mee?....prima!




"Ook als het iemand overkomt dat hij iets verliest, of als iets gebeurd dat niet volgens zijn wensen is, dan moet dit hem niet beinvloeden (G'd bewaar). Maar hij moet zich sterken in het vertrouwen op G'd.

En in de meeste gevallen komt de hulp voor de mens pas nadat hij de hoop helemaal heeft opgegeven, zoals de heilige rabbijn de Kedoesjat Halevi (Rabbi Levi Jitschak van Berditchev) zei `de hulp van G´d komt als het knipperen met je ogen´. Dit wil zeggen dat het lijkt dat G'd zijn ogen voor jou heeft dichtgedaan, juist dan komt de hulp van G´d. 
Dit is de test van de mens zodat hij de grote hulp van G'd kan voelen zodat hij zal weten hoe hij voortaan op G'd moet vertrouwen.

"En weet en geloof dat G´d alles weet wat in het hart van de mens omgaat, al zijn tekortkomingen, want de Schepper heeft alles wat hij geschapen heeft gezien vanaf het moment van de schepping van de wereld. En hij heeft voor iedereen gezorgd dat dat zij zich kunnen onderhouden. Maar soms  lijkt de hulp verborgen en dat is een enorme genoegdoening van G´d. Zoals wij hierboven gezegd hebben dat G´d barmhartig en liefdadig is en het lijkt alsof Hij zich afwend van de mens maar dit alles is voor de bestwil van de mens. Als iemand zich deze goedheid realiseert dan danst hij van blijdschap".

Uit het boek Shomeer Emoeniem 







1 opmerking:

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers