dinsdag 17 mei 2011

Tenach actueel


Dit heb ik al twee jaar geleden geblogged in Mashieach deel 4. Het is heel actueel dus goed om het nog een keer onder de aandacht te brengen.

עתידין בני ישמאל לעורר אומות העולם לבוא על ירושלים- זוהר פרשת וירא י"ד\ד:ב
כּה-אָמַר ה' לֶאֱדוֹם, שְׁמוּעָה שָׁמַעְנוּ מֵאֵת ה' וְצִיר בַּגּוֹיִם שֻׁלָּח--קוּמוּ וְנָקוּמָה עָלֶיהָ, לַמִּלְחָמָה. עובד'-ה א':א'

In de toekomst zullen de kinderen van Ismael de volkeren oproepen om op te trekken tegen Jeruzalem. Zohar Wajeera 14.

Zo zegt G'd betreffende Edom: we hebben een bericht gehoord van G'd, en een ambassadeur die gestuurd is van de volkeren: "sta op en laten wij oorlog voeren tegen haar (Israël)". Ovadja 1:1.

De leiding van het Israëlische leger weet dat de huidige situatie elk moment kan uitlopen op een algehele oorlog met alle Arabische buren. De druk op Israël is heel groot, Amerika, Engeland en de Europese Unie bepalen voor Israël wat zij moeten doen namelijk land teruggeven voor vrede. Het bevriezen van de bouw en de 'natuurlijke' uitbreiding van de nederzettingen. Alles is helemaal stil gezet onder de druk van de hele wereld.

Terwijl de Arabieren ons duidelijk laten weten dat hun doel de algehele vernietiging van de Israël is. En dit is precies wat de profeten ons gezegd hebben.

Wie moeten wij uiteindelijk geloven? Obama? Zijn wij nu werkelijk op weg naar vrede?

De profeet Jechezkel zegt:

לָכֵן, כּה-אָמַר ה' ה', אִם-לא בְּאֵשׁ קִנְאָתִי דִבַּרְתִּי עַל-שְׁאֵרִית הַגּוֹיִם, וְעַל-אֱדוֹם כֻּלָּא: אֲשֶׁר נָתְנוּ-אֶת-אַרְצִי לָהֶם לְמוֹרָשָׁה בְּשִׂמְחַת כָּל-לֵבָב, בִּשְׁאָט נֶפֶשׁ--לְמַעַן מִגְרָשָׁהּ, לָבַז. יחזקאל ל"ו:ה'

Daarom heeft G'd zo gezegd: Ik heb zeker gesproken in het vuur van mijn jaloezie tegen de rest van de volkeren en tegen heel Edom, die Mijn Land met het plezier van hun hart hebben toegeeigend, als een prooi met gebrek aan respect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers