woensdag 15 juni 2011

Revolutie in Israël


De "cottage cheese" revolutie is in Israël in alle hevigheid uitgebroken.

De opstand begon als een initiatief op Facebook als de 'cottage cheese boycot' tegen de prijsstijgingen van de basis produkten, in dit geval de cottage cheese. Het effect is al voelbaar.
Vele duizenden hebben een online petitie ondertekend en zullen de cottage niet kopen - het aantal deelnemers aan de boycot groeit spectaculair momenteel zijn er al 70.000 -.
Deze Facebook-groep belooft na de "Cottage Cheese rebellie" ook te protesteren tegen de hoge prijzen van andere consumptiegoederen die schandalig duur zijn geworden.
De fabrikanten hebben tot nu toe laten weten dat deze populaire protesten 'arrogant' zijn en dat zij geen last hebben van de boycot omdat cottage cheese een primaire behoefte is en men het zal blijven kopen omdat ze toch geen andere keuze hebben.

Ik zie nu al in dat de cottage cheese in veel supermarkten al in de aanbieding zijn tegen veel goedkopere prijzen. Even volhouden dus en de prijs zal dalen!!
In Israël zijn de levensmiddelen vergeleken met een jaar geleden 5% gestegen. Terwijl de salarissen niet verhoogd zijn.

Protest: een perfect middel om de prijzen te laten zakken, misschien wel het beste middel in de armoede bestrijding na het creëren van werk voor iedereen.
www.yadezrah.org.il
www.vriendenvanjad-ezra.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers