woensdag 6 augustus 2014

Opmerkelijk: Hamasterroristen die in Gaza tegen het IDF vochten bleken zwaar gedrogeerd

www.babrosh.com
IDF-officieren die vochten in de Gazastrook en een aantal van de terroristen van HAMASen Islamitische Jihad arresteerden en ondervraagden, stelden vast dat een aantal van de Hamasleden zich nogal vreemd gedroegen.
Na afname van bloedtesten bleken ze duidelijk onder invloed van harddrugs te zitten. De terroristen bekenden dat ze,  vooraleer zich in de strijd te gooien, zich drogeerden “om hun angst voor de IDF-soldaten te onderdrukken.”
Het voordeel voor de IDF ondervragers was wel dat de militanten die onder drugs zaten, gemakkelijk te benaderen waren en vrij vlot en zonder de minste dwang alles bekenden wat ze wisten, tunnels en ingangen verklapten, wapenopslagplaatsen en verborgen raketlanceerders aanduidden enz.
Hamashandel in drugs
Sinds Hamas in 2006 werd verkozen en in de zomer van 2007 alleen aan da macht kwam in de Gazastrook, zijn de Gazanen het slachtoffer van de corruptie en repressie in de handen van hun islamistische bestuurders. Recent zijn verscheidene rapporten en getuigenissen opgedoken die bevestigen dat het bestuur van Hamas eveneens inhoudt de betrokkenheid en controle van Hamas in de drugshandel in Gaza.
Onlangs citeerde de prominente Egyptische krant al-Mesryoon de Egyptische schrijver en academicus Abdul Munim Saeed die vertelde dat Hamas de belangrijkste importeur en exporteur was van drugs in de Gazastrook. Egyptische bronnen bij de veiligheidsdienst vertelden aan de krant al-Dostory al-Asly dat Hamas tien procent belasting heft op opbrengsten van de tunnelsmokkelaars met inbegrip van de inkomsten uit de drugshandel.
Het Islamitische Persagentschap publiceerde tevens een rapport over de drugshandel van Hamas in Gaza. In het rapport, klaagden publieke figuren en intellectuelen in Gaza over het feit dat Hamas de drugsdealers reeds binnen de twee of drie dagen na hun arrestatie weer vrij lieten en de Hamas rechters “zich erg inschikkelijk toonden ten aanzien van drugsdealers” op een ogenblik dat Hamas zijn politieke opponenten achter de tralies gooide.
De plaag van Tramadol
Een dokter die onlangs Gaza bezocht en en die bereid was zijn verhaal te brengen op voorwaarde van anonimiteit, zei dat hij geloofde dat Hamas de drugshandel controleerde door het importeren en verhandelen van verdovende medicijnen, in het bijzonderTramadol, een pijn bestrijdend medicijn gelijkend op codeïne.
TramadolAlhoewel Tramadol in Gaza algemeen bekend is als Tramal en in Israël als Tramadex, worden de meeste dozen in Gaza (en ook op de West BANK) geëtiketteerd als Tramajack, wat de merknaam is waaronder het verdovend middel wordt verhandeld in Indië.
De arts zei hij een algemeen gebruik constateerde van dit medicijn bij militieleden van Hamas en dat vele Gazanen de drugs nemen als trooster en om weg te vluchten van hun dagelijkse lijden onder Hamas.
Volgens een programma van de Duitse televisiezender ARD zoumeer dan éénvijfde van de Gazanen Tramadol slikken. Om aan die publieke vraag te voldoen kan “enkel de regering een dergelijke reusachtige hoeveelheid Tramadol invoeren,” zei de arts. “Het kan niet anders of Hamas moet in deze kwestie wel rechtstreeks betrokken zijn.”

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers