woensdag 29 augustus 2012

Mashieach, oorlog, Verlossing

Rabbijn Avraham Chaim Rote - Rebbe van de Shomree Emoeniem Chassidiem
De Rebbe van de Chassidische stroming de ´Shomree Emoeniem` Rabbijn Avraham Chaim Rotte is de vorige week na een kort ziekbed overleden.
De rabbijn (rebbe) stond bekend om zijn grote rechtvaardigheid, zijn geestelijke capaciteiten en zijn geweldige toewijding in tefilla (gebed). De rabbijn was een groot geleerde in Thora en in de "verborgen" Thora. Van heinden en ver kwamen mensen naar hem toe voor advies, troost en voor het genieten van zijn diepe wijsheden.
De rabbijn van de Shomree Emoeniem heeft vlak voor zijn overlijden, de vorige week, tijdens zijn ziekbed het volgende gezegd.
De laatste tijd sprak hij heel veel over de moeilijke situatie in de wereld.  In de krant ´Merkaz Hainjaniem´ heeft hij gezegd dat de wereld voor  grote oorlogen staat die het begin zullen inluiden van de verlossing van het joodse volk.
In een toespraak aan niet vrome joden heeft de rabbijn gezegd: `De wereld is nu is als een kokend hete pan en er is maar een kleine vonk nodig om het in brand te steken. Elk moment kan, G´d bewaar, een wereld oorlog uitbreken en degene die trouw is aan G´d en zijn Thora zal gered worden.
Het is honderd procent zeker dat deze oorlog zal uitbreken zoals de profeet heeft gezegd:
ישעיהו 26-20 `חבי כמעט רגע עד יעבור זעם` - sluit jullie deuren, verstop jezelf voor een klein moment, totdat de woede voorbij gaat. Jesjaja 26-20
Deze oorlog zal niet langer dan een moment duren omdat  deze atoombommen een enorme vernietiging veroorzaken, binnen een paar seconden.
Tijdens hetzelfde gesprek heeft hij verteld over de Abarbanel die deze situatie al zes honderd jaar geleden in detail heeft beschreven.
´`Zelfs vijftig jaar geleden had ik niet gedacht dat deze situatie zich voor zou doen. Vijftig jaar geleden was de religie niet belangrijk bij de volkeren nit bij de moslims en niet bij de christenen nu plotseling is dit verandered en de wereld wil van de ´heidenen´ af``.
De rabbijn heeft verder gezegd dat de verlossing en de redding in het land Israel zal zijn. `Ik zeg het al vele jaren, aan alle joden die buiten Israel wonen om naar Israel te verhuizen. Ook hen die niet in Israel kunnen komen wonen, koop op z´n minst een huis in Israel zodat je ergens naartoe kan op het moment dat het nodig is`.
Er zijn nog een aantal andere vooraanstaande leiders van onze generatie die zeggen dat de komst van Mashieach heel dichtbij is:
Rabbijn Asher Freund zt``l
Rabbijn Ovadja Joseef
Rabbijn Chaim Kanievsky
Rabbijn Shimon Dahan
Rabbijn Nir ben Artzi 
en nog vele anderen.

maandag 27 augustus 2012

Israël nummer 1 van de wereld in het gebruik van smart phone applicaties

Uit een rapport van de mobiele telefonie marketing bedrijf ´Velti plc´ (Nasdaq: VELT) blijkt dat, met ingang van juni 2012, de Israëlische smartphone-gebruikers nummer één  zijn van de wereld in het gebruik van applicaties. De applicaties worden gemiddeld van 80 minuten per dag gebruikt, volgens het Globes nieuws.


Zweden staat op de tweede plaats in het gebruik van de applicaties met een gemiddelde van 76 minuten per dag, gevolgd door Singapore, met een gemiddelde van 75 minuten per dag. Amerika staat op de achtste plaats, met een gemiddelde van 38 minuten per dag.  (Arutz 7)

Op welke plaats Nederland staat is niet vermeld.







Populaire berichten

Jerusalem

Volgers