zondag 17 juli 2011

Brand bij Jad Vashem (Holocaust museum)






Er is een grote bosbrand in het Jeruzalemse bos vlakbij Yad Vashem ( het beroemde Holocaust museum). Tot nu toe is er geen gevaar voor de Pi Glilot opslag (grote benzine opslag) net onder Har Nof. Op dit moment is het vuur uit de hand gelopen door de harde wind. Alle bezoekers en werkers van Yad Vashem zijn geëvacueerd. Het vuur verspreidt zich op dit moment in de richting van Bet Zayit dit ligt vlak onder Har Nof. Er is veel rook ontwikkeling in Bayit Vegan en in Har Nof de inwoners moeten binnen blijven met de ramen dicht. In Har Nof is als gevolg van het vuur alle elektriciteit uitgevallen.

3 opmerkingen:

  1. Ik hoorde het op het journaal afgelopen weekend. Toch een gek idee, vorige week waren wij daar nog. Gelukkig heeft de brand uiteindelijk Yad Vashem niet bereikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door de zomer hitte is het bos heel droog, maar de geruchten gaan dat het vuur is aangestoken hoewel daar verder geen bekendheid aan wordt gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zag op youtube inderdaad een filmpje van de Jerusalem Post waarin de brandweer spreekt over mogelijke brandstichting, aangezien ze vier verschillende brandhaarden vonden toen ze arriveerden. Ik heb echter ook gelezen dat er later een man is aangehouden die het vuur waarschijnlijk per ongeluk heeft veroorzaakt met het verbranden van afval in zijn tuin. Ik kan niet vinden of er daarna nog iets bekend gemaakt is.

    BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers