zondag 12 augustus 2012

Sms om de burgers te waarschuwen voor een raketaanval

De burgerwacht in Israël testen een sms systeem om de burgers te waarschuwen voor een eventuele raketaanval.Tussen zondag en donderdag zullen honderdduizenden burgers een sms bericht ontvangen van de burgerwacht. Dit wordt gedaan om dit systeem te testen voor ´red alert´. Deze sms´en worden in vier talen verstuurd Hebreeuws, Arabisch, Engels en Russisch. Er wordt verwacht dat honderdduizenden burgers deze berichten zullen ontvangen.

Bijna twee miljoen burgers zullen helemaal weerloos zijn tijdens een raketaanval op Israel. Meer dan veertig procent van de bevolking heeft geen gasmasker en velen hebben geen schuilkelders.
Deskundigen verwachten dat  het Israëlische thuisfront het doel zal zijn in een aanval tegen de nucleaire faciliteiten van Iran, maar de realiteit is dat niet veel is gedaan om de lokale verdediging van de burgers te verbeteren.

Ongeveer 60% van de bestaande schuilkelders zijn ongeschikt bevonden in een recent onderzoek uitgevoerd door Thuisfront Commando. Honderden mobiele onderkomens zijn nog nodig in het zuiden van Israël, een verontrustend cijfer gezien de recente escalatie en de aanhoudende raketaanvallen.
"We hebben het over zo'n 400.000 woningen en appartementen, waarvan de meeste in de jaren 1950 zijn gebouwd... In het geval een oorlog uitbreekt, zullen deze bewoners van de burgerwacht te horen krijgen: 'Ga onder een deurpost zitten."

Ik heb al bedacht welke deurpost in mijn huis misschien het veiligste is, want twee straten verder hebben we  een schuilkelder maar daar zullen wij nooit met zijn allen in kunnen. Kaarsen, water en andere spullen liggen altijd klaar in een hoekje van ons huis.

10 seconden tel af....totdat de raket valt, G´d Behoede.

Zo voelt het

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers