donderdag 6 juni 2013

Muggen, wel of niet?

Nee, het is geen mug!

Het is een kleine drone zo groot als een mug. Het werkt met afstandsbediening en heeft een camera en microfoon aan boord. Het kan op je 'landen' en een DNA monster van je nemen en het kan een klein nanotechnologie apparaatje op je huid achterlaten zodat je gevolgd kan worden.

Het kan door een open raam vliegen en op je kleding gaan zitten. Leuke gadget voor politie en leger.

Wij ons maar ongerust maken over muggen die ziekten kunnen overbrengen zoals Malaria en het Nijl virus. Veel van deze technologie is van Israelische makelij. Het Amerikaanse leger heeft al aangekondigd dat in het vervolg gevechtsvliegtuigen geen bemanning meer zullen hebben en uitsluitend op lange afstand bestuurd zullen woren. Het Israelische leger maakt veel gebruik van deze technologie.

Een maand geleden is bekend gemaakt dat een Drone van de Hezbolla boven Haifa vanuit Libanon is neergeschoten door de Israelische luchtmacht.

Drones in alle maten en vormen

zondag 2 juni 2013

Duitsland steunt het plaatsen van labels op goederen uit de nederzettingen

Volgens mij bedoelen zij uiteindelijk dit....
2/6/2013 10:38
De Duitse regering steunt de inspanningen van de EU om het "Made in Israel" etiket aan te brengen alleen op producten die van binnen de groene lijn (pre-1967) afkomstig zijn.

De Duitse regering heeft haar stilzwijgende goedkeuring gegeven aan de Europese Unie om Israëlische producten te labellen die vervaardigd zijn in Judea en Samaria de gebieden 'achter de groene lijn', zo heeft de leger radio op zondagochtend gemeld.

Het IDF radiostation zei dat het een officiële document van de Duitse regering heeft bemachtigd dat een antwoord was op een parlementaire motie van de oppositie in Berlijn. Het document formuleert Duitslands officiele standpunt over deze kwestie. "Naar onze mening, is het toegestaan om producten te voorzien van de 'Made in Israël' sticker slechts indien deze producten worden vervaardigd binnen de 1967 grenzen ", luidt het Duitse document.

De Jerusalem Post heeft ook een brief bemachtigd dat dit bevestigd.

In een brief van 13 mei heeft Dr. Emily Haber, een staatssecretaris in het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, het nieuwe en expliciete standpunt van bondskanselier Angela Merkel's regering overgebracht.
"Het label 'Made in Israël' is volgens het advies van de federale overheid, alleen toegestaan voor producten uit binnen de grenzen van de staat Israël van het grondgebied van vóór 1967", aldus de brief.

Een woordvoerder is gevraagd om uitleg en zei aan de Jerusalem Post: "Producten uit Israëlische nederzettingen zijn voor lange tijd zijn verkocht in de EU. De EU werkt aan gezamenlijke richtlijnen voor een correcte etikettering van de herkomst van de produkten in het kader van de bescherming van de EU-wetgeving inzake consumentenbescherming. We zijn niet bezig met een discussie over boycotten."

Israël heeft in het verleden op Duitsland vertrouwd als zijn trouwste bondgenoot in de EU, waarvan veel leden hun steun aan de Palestijnen hebben toegezegd. Momenteel worden produkten van de Israëlische export naar Europese markten, waaronder die van de producten die in nederzettingen op de Westoever gelabeld met 'Made in Israël.' In het afgelopen jaar, is er een toenemende druk op de EU-regeringen om onderscheid te maken tussen produkten die van binnen en buiten de 'groene lijn' komen.

Andrew Stanley, diplomaat van de EU heeft tijdens zijn missie in Israël de leger radio verteld dat er geen definitieve beslissing is genomen door de lidstaten en dat de besprekingen nog steeds aan de gang zijn. Volgens Stanley is deze discussie een weerspiegeling van Europa's groeiende ongeduld met het nederzettingen beleid van de Israëlische regering.

Israëlische diplomaten en het ministerie van buitenlandse zaken zijn bezorgd dat eventuele etikettering van producten die in de nederzettingen zijn vervaardigd een eerste stap zijn in de richting van een Europese boycot van Israëlische goederen. Volgens de leger radio, zijn Europese regeringen vastbesloten om met deze stap door te gaan, zij gaan zelfs zo ver om het verzoek van de regering-Obama te negeren.

Terwijl de Duitse betrekkingen met Israël als vrij goed worden beschouwd, is Merkel woedend met Israels activiteiten in de nederzettingen.

"We zullen dit bestrijden," zegt onderminister van Buitenlandse Zaken Ze'ev Elkin aan de leger radio. "We zullen dit fenomeen aanpakken. Er is geen vergadering, en gelegenheid met de ministers van Buitenlandse Zaken waar dit probleem niet wordt genoemd. Er was een tijd dat de VN zionisme gelijkgestelde met racisme. We gaan er nog steeds niet van uit dat dit een verloren zaak is. Er zijn ups en downs, en de staat Israël is verplicht om met deze kwestie aan te pakken. We hebben de middelen om het te doen."

Benjamin Weinthal – Jerusalem Post



Populaire berichten

Jerusalem

Volgers