donderdag 26 mei 2011

Ahh Shabbes komt eraan!

Shabbes!



Of deze:



Een ding weet ik zeker: wat er ook zal gebeuren, de joodse vrouwen zullen over honderd jaar nog steeds hun sjabat kaarsen aansteken.

woensdag 25 mei 2011

Waar in huis zijn de meeste bacteriën?

Iedereen denkt natuurlijk dat de meeste bacteriën in de WC en badkamer zijn. Maar er is wetenschappelijk onderzoek gedaan en nu blijkt dat de meeste bacteriën wij in onze keukens vinden.

Hierbij de lijst van de meest vieze plekken in ons huis.

Keuken doekje en spons: verwissel vaak je spons en je doekje, zelfs als je het vaak met schoonmaakmiddel spoelt is het niet genoeg




Afstandsbediening

Er zitten veel bacteriën op een afstandsbediening.
Bedenk je dus maar twee maal voordat je tv gaat kijken maak het schoon.
SlippersJe gelooft het misschien niet, maar slippers zitten vol bacteriën. Na drie maanden bevat ruim 93 procent van de slippers bacteriën van onder andere uitwerpselen. Bah!






Beddengoed:: Laat je beddengoed elke dag luchten en verschoon het regelmatig. Je beddengoed zit namelijk vol mijten, bacteriën en virussen.



Mobieltje:

Dat mobieltjes veel bacteriën bevatten weten we al langer dan vandaag. Verspreiding gaat nog sneller, doordat het mobieltje vaak in contact komt met je mond.










Aanrecht









Snijplank





Portemonnee: Mannen, jullie hebben een excuus om niet meer naar de portemonnee te grijpen. Wist je dat mannenportemonnees viezer zijn dan de handtas van een vrouw?



TandenborstelTandenborstels zijn een broeihaard voor bacteriën. Omdat ze vaak in een warme, vochtige omgeving staan, kunnen bacteriën zich gemakkelijk verspreiden.


Toetsenbord: Je toetsenbord bevat maar liefst 400 maal zoveel bacteriën dan een toiletbril.

Je kunt maar beter je handen wassen na een toiletbezoek.
Het Joodse volk heeft altijd bekend gestaan om hun zorg voor goede hygiëne. De goede hygiëne was heel opvallend tijdens de Middeleeuwen. De addellijken deden liever parfum op dan dat zij zich wasten. In de koudere klimaten was het niet ongewoon om tijdens de hele winter met dezelfde kleren rond te lopen. Over handen wassen of je lichaam wassen was er nauwelijks sprake.
In de Tora zijn er veel bronnen die de hygiëne bespreken.
In de Talmoed benadrukte de wijze Hillel regelmatig het belang van het baden aan zijn studenten. Joodse wet vereist ook dat men zich moet wassen als onderdeel van de sjabat voorbereidingen.
Daarnaast zijn er vele Joodse rituelen waarbij het wassen vereist is voor "geestelijke" redenen: bijvoorbeeld onderdompeling in het mikwe, en handen wassen voor het gebed, voor het eten brood, en bij het opstaan in de ochtend en nadat je naar de WC bent geweest.
Tip:
Toch verstandig om je handen wat vaker te wassen.

dinsdag 24 mei 2011

De ooievaar en de kinderen


Ooievaar gooit jong uit nest. Een ooievaar heeft een van zijn drie jongen uit het nest gegooid, bovenop de schoorsteen van de oude steenfabriek in Arnhem.

Wonderwel kwam het diertje er tot twee keer toe relatief goed vanaf.

Wanneer heeft kindermishandeling voor het laatst de voorpagina's gehaald?

Kindermishandeling komt in Nederland meer dan 100.000 keer per jaar voor. Veel slachtoffers krijgen nooit hulp omdat niemand aan de bel trekt. Als u wat merkt van kindermishandeling in uw omgeving, doe dan iets. Deze site is gemaakt door drie meisjes die een website hebben over kindermishandeling.

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers