woensdag 10 augustus 2011

Het nieuws en Mashieach


De beurzen vallen over de hele wereld

Amerika staat op de rand van een economische crisis



Europa staat op de rand van een economisch crisis




Klimaatsveranderingen

Afrika heeft honger


Syrië vermoordt zijn burgers



Plundering en rellen in Engeland



Resistente bacterien


Noorwegen met hun probleem (Israël?)



Israël massale protesten tegen hoge prijzen




De Joodse geleerden vertellen ons dat Mashieach alleen zal komen in een generatie die 'koelo zakkai' of 'koelo chajav' (helemaal schuldig of helemaal waardig) zal zijn.

En aan de andere kant zijn er zoveel goede mensen in elke generatie zodat deze uitspraak onbegrijpelijk is.

Dus wat is de betekenis hiervan?

Rav Elya Weintraub zegt dat de Chafeets Chaim alsvolgt verklaard: "Iedereen onschuldig" en "iedereen schuldig" betekent dat iedereen zijn mening en daden bepaald waardoor de wereld gepolariseerd zal worden. Een teken van de komst van de Mashieach is dat er in de wereld een volledige polarisatie zal zijn.
Iedereen zal kiezen waar ze thuishoren, met G'd - of G'd bewaar – het tegenovergestelde.
De eerste mens Adam was perfect. Goed en kwaad waren duidelijk gescheiden. Het kwaad kwam in de wereld na de zonde van het eten van de Eets Hada'at de boom van kennis.
Nadat Adam van de Eets Hada'at heeft gegeten werden de grenzen tussen en goed en kwaad onduidelijk. De duidelijke scheiding was niet goed zichtbaar.
Elk mens is goed en slecht tegelijk.

Vaak kunnen wij het goede en kwade niet onderscheiden. Wij hebben een enorm gebrek aan zelfkennis. Soms zijn wij goed en soms minder goed.

Mashieach zal pas komen totdat wij het verschil precies weten tussen goed en kwaad en dat wij weten bij welke partij wij thuishoren.
Mensen klagen dat de 'middenstand' aan verdwijnen is. Alles wordt gepolariseerd. In zekere zin is dit goed nieuws want het is een duidelijk teken dat Mashieach heel dichtbij is. Wij moeten ervoor zorgen om aan de kant van het goede te staan.

Het meest intrigerende deel van alles is als Masjieach komt wij verrast zullen worden om te zien wie aan welke kant thuishoort, bij het goede of het kwade. Het zal helemaal duidelijk zijn en dit heeft niets met ons uiterlijk te maken want de Masjieach zal diep in het hart en ziel van elk mens kijken en daar is niets te verbergen.

De beste manier om deze woelige tijden door te komen is door goed te doen. Help je familie, help je buren, help de armen. Liefdadigheid, geef van jezelf.




1 opmerking:

  1. Lieve Jiddische Mamme,

    Het is niet meer duidelijk hoe ik op uw site ben gekomen, maar ik wil u graag bemoedigen met een lied van David Loden: Roni, roni bat Zion. Het wordt Nederlands gezongen en is gebaseerd op Sefanja 3:14-17
    http://youtu.be/_dbsl_vT02Y

    en

    Baruch Ha Ba B'Shem Adonai
    http://youtu.be/LMj66G7XEpA

    Luister aandachtig. Het is vol van de Ruach Ha
    Kodesh. Zoals Jozef zich bekent maakte aan zijn broeders, zo zal de Messiach dit ook doen aan Zijn Volk. Hef u hoofd omhoog want uw verlossing is dichtbij.

    Shalom

    BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers