dinsdag 14 augustus 2012

Syrische vertegenwoordigen in Teheran: "Israel en Amerika zijn de spil van het kwaad"

Syrische vertegenwoordiger in Teheran heeft verklaard: "Syrië in oorlog is met de ´spil´ van het kwaad, die centra zijn in Tel Aviv en in Washington," Zo verklaarde de Syrische ambassadeur in Iran Hamed Hassan maandag.


Deze woorden heeft hij gezegd bij een conferentie in Teheran getiteld ´´Syrie – de eerste linie van het verzet,`´ Hassan heeft de Verenigde Staten en Israel ervan beschuldigd de Syrische president Bashar Assad ten val te brengen. Hij kondigde tevens aan dat een aantal andere landen zoals Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië hun krachten hebben gebundeld met het Westen.

"Veel terroristen infiltreren Syrië via de Turkse grens," volgens de Iraanse persagentschap Fars. Hij waarschuwde ook dat Ankara het beleid van de Syrische veiligheid bedreigt.
Hassan stelde dat het Syrische regime ten prooi valt aan een complot tegen zowel Damascus en het Syrische volk. "Omdat Syrië heeft zich altijd verzet tegen Amerika en de zionisten", zei hij, verwijzend naar de steun van het regime aan de Hamas en de Hezbollah terreur groepen.

Over al-Qaeda verklaarde hij, "Ze zijn een van de grootste vijanden van de islam´´.

Hij herhaalde de oproep van de Syrische VN-ambassadeur Bashar Ja'afari die hij op zaterdag heeft gedaan in de VN-Veiligheidsraad dat Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië verantwoordelijk zijn voor het "koesteren, financieren en bewapenen van de terroristische groeperingen."

"Turkije heeft op zijn grondgebied gevestigde militaire centra die worden gerund door de geheime diensten van Israël, de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en Qatar," schreef Ja'afari in een brief aan de VN-Veiligheidsraad.
Ja'afari drong er bij de VN in te grijpen namens Syrië.


Ynet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers