vrijdag 27 juli 2012

De president van Egypte Morsi vond deze video zeer aanstootgevend



Kijk en bepaal zelf.......

9 Av begint  na sjabat zaterdagavond. De dag van rouiw over

- de zonde van de verspieders
- verwoesting eerste tempel
- verwoesting tweede tempel
- Inquisitie
- begin eerste WO I dat leidde tot WO II
- en nog veel meer ellende....

donderdag 26 juli 2012

Russisch oorlogsschip door Bosporus - Ga'on van Wilna tijd van Mashieach

Dinsdag stuurde Rusland een oorlogsschip naar Syrië, een bron in de Russische marine vertelde aan de nieuwsdienst Reuters, (en nog andere militaire bronnen) werden geciteerd: "nog vier Russische oorlogsschepen zijn op weg naar het van geweld verscheurde land. Moskou is de belangrijkste bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad. De bron die geciteerd is door persbureau Interfax zei dat de missie van de oorlogsschepen niets te maken hebben met het conflict. REUTERS / Murad Sezer

Het boek חבלי משיח בזמננו (Chewlee Mashieach bezemaneenoe) is in de jaren 1970 geschreven door rabbijn Rafael Halevi Eisenberg en de herziene editie was in 5741 (1980-1981). Het boek is geschreven in het midden van de Koude Oorlog.

Het boek promoot het idee dat Rusland Gog is. Hierbij het citaat uit het boek:

קבלה בידינו מתלמידי הגר"א בשם הגאון: "אם הספינות של מלכות רוסיה יחצו את מיצר "בוספורוס" (ה'דרדנלים') צריכים ללבוש בגדי שבת". לומר לך, שהשעה קרובה אז לביאת המשיח. ודע כי רוב הספינות מרוסיה לארץ ישראל באות בזמננו דרך טורקיה בים השחור מבעד למיצר ה"בוספורוס".

Vertaling:
We hebben een overlevering van de studenten van de GR"A de Ga´on van Wilna:

" Als de schepen van de Russische regering door de Bosporus (de "Dardanellen") zullen varen, dan kunnen wij onze sjabat kleding aandoen omdat de tijd van de komst van Mashieach heel nabij is. En weet, dat het grootste deel van de schepen van Rusland varen tegenwoording via de Zwarte Zee door de Bosporus naar Israël .
russian destroyer passes through bosporus

woensdag 25 juli 2012

Chassidische Jood Draagt Olympische fakkel


Een Chassidische Jood in Londen Efraïm Goldstein heeft maandag de Olympische fakkel gedragen. Hij werkt voor zeven goede doelen en heeft een gaarkeuken.

Veel leden van de London joodse gemeenschap zijn in de vroege ochtend naar Goldstein gaan kijken terwijl hij de de Olympische fakkel voor 330 meter droeg in Stamford in het zuidoosten van Londen binnen de grote Chassidische gemeenschap.
Op de website van de Britse Joodse Defensie Liga is beschreven dat Goldstein zich opgewonden voelde alsof hij in 'vlammend' was. Goldstein is 23 jaar oud.
De Britse Joodse Defensie Liga heeft laten weten dat hij de fakkel droeg ter nagedachtenis aan de 11 Israëlische sporters die zijn vermoord tijdens de Olympische Spelen van München in 1972. Het Internationaal Olympisch Comite, dat meer dan 40 islamitische vertegenwoordigers heeft, heeft geweigerd om tijdens de openingsceremonie deze zaterdag een minuut stilte in acht te houden ter nagedachtenis van de vermoorde atleten. De Britse Joodse Defensie Liga heeft laten weten: "Hij vertelde ons dat het zijn wens is de 11 vermoorde Israëli's te eren. "

Goldstein zegt: "Het is een grote eer en een voorrecht om de fakkel te dragen,"
"Dit is een unieke kans in het leven en ik ben erg blij om hieraan deel te nemen."

Bron: Arutz Sheva

Wie is deze familie Goldstein in Londen?


Zijn vader rabbijn Maxi Goldstein heeft bij de oprichter van JAD EZRA (zie hier), Rabbijn Asher Freund zt"l voor zeker vijf jaar in huis gewoond.

Bij Rabbijn Asher heeft Maxi Goldstein geleerd tot welk extreem je moet gaan in het helpen van een ander op wat voor manier dan ook. Dit heeft hij met de paplepel aan zijn kinderen doorgegeven.
Zie het resultaat, zijn zoon Efraïm zet zich in voor zeven goede doelen (waaronder JAD EZRA help mee) en hij heeft een soepkeuken voor de armen van Londen.

Blogger Jiddishe Mamme


maandag 23 juli 2012

De val van de Koning van het Oosten [Damascus] - Mashieach



Dit is het teken dat de verlossing nabij is: Als je de val van de Koning van het Oosten in Damascus ziet, de val het Oosterse koninkrijk dan zullen de Joden hun redding ervaren, en Mashieach Ben David zal komen, en zij, de Joden, zullen naar Jeruzalem gaan en van de stad genieten, zoals het zegt

[in Tehillim, Psalm 37:11]  וַעֲנָוִים יִירְשׁוּ-אָרֶץ; וְהִתְעַנְּגוּ, עַל-רֹב שָׁלוֹם.

"Maar de nederige zal het land erven en zij zullen genieten van de overvloedige vrede".

Moge G´d zich over ons ontfermen en stuur ons de Verlosser snel in onze dagen, Amen.

[Rabbi Shimon Bar Jochai, terwijl hij had zich verstopt in de grot]
Chabad

http://youtu.be/xGgPq85EFI4



Populaire berichten

Jerusalem

Volgers