maandag 6 juli 2009

Mashieach 6 De Strijd van de eindtijd

Iran heeft binnenkort zijn atoomwapen, zij steunen de Hamas, Hezbollah en Syrië om een front te vormen tegen Israël.

אמר רבי יצחק: שנה שמלך המשיח נגלה בו כל מלכי האומות מתגרים זה בזה. מלך פרס במלך הערבי ומלך הערבי הולך לאדום ליטול עיצה מהם וחוזר מלך פרס ומחריב את כל העולם כולו. פסיקתא רבתי פרק ל"ו
In het jaar dat de Koning de Mashieach zal komen dan zullen de koningen van de wereld elkaar uitdagen. Koning van Perzië zal de Arabische koning uitdagen en hij zal naar Edom gaan voor advies bij zijn terugkomst zal de Perzische koning de hele wereld vernietigen. Psikta Rabatie 36.

Dit lijkt heel reeel: Kijk op dit moment, Amerika trekt zich terug uit Irak terwijl zij een gematigde regering achter laten. Het lijkt geen fantasie om te denken dat Iran waarschijnlijk Irak of Saoedia Arabie zal binnenvallen. Dan zullen zij naar Edom (U.S.A.) gaan voor advies.

Hoe konden wij de hele wereld vernietigen een paar honderd jaar geleden? Vandaag weten wij het antwoord:

ובעת ההיא יעמוד מיכאל השר הגדול העומד על בני עמך והיתה עת צרה אשר לא הייתה מהיות גוי עד העת ההיא. דניאל י"ב:א
En in die tijd zal de grote minister Michael staan voor de kinderen van Zijn volk en het was een moeilijkste tijd ooit sinds het bestaan van het volk.

ומלך פרס יחרב את כל העולם וכל אומות העולם מתרעשים ומתבהלים ונופלים על פניהם, ויאחזו אותם צירים כציר יולדה. וישראל מתרעשים ומתבהלים ואומרים להיכן נבוא ונלך, להיכן נבוא ונלך?
ילקוט שמעונו מדרש פסיקתא רבתי פרק ל"ו
En de koning van Perzië zal de hele wereld vernietigen en alle volkeren zullen onrustig, geschrokken en gevallen zijn, en ze zullen pijn hebben zoals de barensweeën. En Israël zal onrustig en geschrokken zijn en zij zullen zeggen waar kunnen wij naartoe, waar kunnen wij naartoe? Yalkoet Shimoni Midrash Psikta rabatie hfst. 36.

Er zal geen veilige plek zijn voor Israël. En alle volkeren zullen oorlog voeren tegen Israël.

הִנְנִי אֵלֶיךָ, גּוֹג--נְשִׂיא, ראשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל.ח מִיָּמִים רַבִּים, תִּפָּקֵד--בְּאַחֲרִית הַשָּׁנִים תָּבוֹא אֶל-אֶרֶץ מְשׁוֹבֶבֶת מֵחֶרֶב מְקֻבֶּצֶת מֵעַמִּים רַבִּים, עַל הָרֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר-הָיוּ לְחָרְבָּה תָּמִיד; וְהִיא מֵעַמִּים הוּצָאָה, וְיָשְׁבוּ לָבֶטַח כֻּלָּם.
יחזקא-ל ל"ח:ג-ט
Ik ben tegen u president Gog en hoofd van Meshech en Toewal
Na vele dagen zal je opgeroepen worden voor het leger, in laatste jaren zal tegen het land optrekken dat terug is van het zwaard, dat is verzameld uit de vele volkeren, tegen de heuvels van Israël, dat een woest land was; het is voortgekomen uit de volkeren en zij zullen daar allemaal veilig zijn. Jecheskel 38:3-9

En op het kritieke moment gebeurd dit:
Zegt de Yalkut Shimoni midrash Psikta hfst. 36
בני אל תתיראו כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם, אל תיראו היגיעה זמן גאולתכם
Wees niet bang mijn zoon alles wat Ik gedaan heb heb Ik alleen voor jullie gedaan, wees niet bang de tijd van jullie verlossing is gekomen. Yalkut Shimoni Psikta 36.

. וְהָיָה בַּיּוֹם הַהוּא, בְּיוֹם בּוֹא גוֹג עַל-אַדְמַת יִשְׂרָאֵל--נְאֻם, ה' ה': תַּעֲלֶה חֲמָתִי, בְּאַפִּי. יט וּבְקִנְאָתִי בְאֵשׁ-עֶבְרָתִי, דִּבַּרְתִּי: אִם-לא בַּיּוֹם הַהוּא, יִהְיֶה רַעַשׁ גָּדוֹל, עַל, אַדְמַת יִשְׂרָאֵל. כ וְרָעֲשׁוּ מִפָּנַי דְּגֵי הַיָּם וְעוֹף הַשָּׁמַיִם וְחַיַּת הַשָּׂדֶה, וְכָל-הָרֶמֶשׂ הָרמֵשׂ עַל-הָאֲדָמָה, וְכל הָאָדָם, אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה; וְנֶהֶרְסוּ הֶהָרִים, וְנָפְלוּ הַמַּדְרֵגוֹת, וְכָל-חוֹמָה, לָאָרֶץ תִּפּוֹל.כא וְקָרָאתִי עָלָיו לְכָל-הָרַי חֶרֶב, נְאֻם ה' ה': חֶרֶב אִישׁ, בְּאָחִיו תִּהְיֶה.יחזקאל ל"ח: י"ז-כ"
En het zal zijn op die dag, wanneer Gog zal optrekken tegen het land van Israël, zegt G'd, dat Mijn woede in mij uit mijn neusgaten zal komen.
Want het is mijn jaloezie en het het vuur van Mijn wraak dat Ik dit gezegd heb; er zal zeker een grote beving zijn in het land Israël. Zodat de vis in de zee en de vogels in de hemel, en de beesten van het veld en alle kruipende beesten die op de grond kruipen, en alle mensen die op aarde zijn, zullen trillen door Mijn Aanwezigheid en de bergen zullen neervallen en de steile plaatsen zulen vallen, en elke muur zal op de grond vallen. En Ik zal hem roepen voor een gevecht tegen hem via al mijn bergen, zegt G'd: het zwaard van elke man zal tegen zijn broeder zijn.
En Ik zal hem treffen met pest en met bloed; en Ik zal het laten regenen op hem, en op zijn banden, en op de vele volkeren die met hem zijn, een geweldige regen, en grote hagelstenen, vuur en steen. Jechezkel 38:17-22

וְהָיָה ה' לְמֶלֶךְ, עַל-כָּל-הָאָרֶץ; בַּיּוֹם הַהוּא, יִהְיֶה ה' אֶחָד--וּשְׁמוֹ אֶחָד.
זכרי-ה י"ד:ט'
En op die dag zal G'd Koning zijn over de hele wereld, op die dag zal G'd één zijn en Zijn naam één. Zecharja 14:9

Conclusie:

Nou nou, als je dit leest dan is het logisch dat je bang wordt voor wat de toekomst ons, het Joodse volk, en de rest van de wereld zal brengen.

De gelijkenis met Mahmoud Ahmadinejad van Iran en Haman uit het Poeriem verhaal is heel opvallend. Ze spreken beiden dezelfde woorden over de 'vernietiging van het Joodse volk'.

Een vertaling van het gebed dat wordt gezegd op Poerim:

"Voor de wonderen en de verlossing, de geweldige daden en de bewijzen van redding, de wonderlijke dingen en voor de daden die ons getroost hebben waarmee U onze voorouders gered heeft in die dagen en op deze datum:

In de dagen van Mordechai en Esther in de hoofdstad Soesan (Teheran?) toen de slechte Haman (Ahmadinejad?) tegen hen opstond en hen wilde verdelgen, vernietigen en vermoorden alle Joden van jong tot oud, kinderen en vrouwen, op één dag....
Maar U, in Uw grote barmhartigheid, heeft U zijn plan verijdeld en zijn intenties tegengehouden en hebt hem gewroken en hij is samen met zijn zonen opgehangen aan de galg".

Er bestaat geen Achasjwerosh meer en geen Haman. Geen Griekse regering. En binnenkort ook geen Ahmadinejad van Iran.

Dus wat kunnen wij doen? Tot inkeer komen en vertrouwen op G'd.

Mijn conclusie op de vraag of de Verlossing binnenkort zal plaatsvinden: Ja, heel binnenkort.

Wanneer dan?

Wordt vervolgd....

1 opmerking:

 1. Hoi Lea,

  Een tijdje geleden mochten we in Israel naar je luisteren met een groep van Isreality en dat vond ik een voorrecht!
  Wat een indrukwekkende en leerzame artikelen heb je op deze weblog staan. Echt een verdieping van mijn geloof en mijn interesse in het jodendom en het joodse volk. Hartelijk bedankt!

  Hartelijke groet,

  Marcel van der Poel

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers