zondag 5 juli 2009

Mashieach 5

De laatste fase van de eindtijd:

De aanval van 11 september op Amerika:

אִם-תַּגְבִּיהַּ כַּנֶּשֶׁר, וְאִם-בֵּין כּוֹכָבִים שִׂים קִנֶּךָ--מִשָּׁם אוֹרִידְךָ, נְאֻם ה'. עבדי-ה א':ד'
Hoewel jij je nest maakt zo hoog als die van de adelaar, en ondanks dat jij het zet tussen de sterren, Ik haal je daarvan omlaag, zegt G'd. Ovadja 1:4.

Dit betekent volgens de Malbim, Meir Leib Weiser (1879-1809):
Het moment dat jullie de hoge hoogten bereikt hebben, zal ik (G'd) jullie daarvandaan omlaag halen.

Zie in mijn blog over de 'toevalligheden' van de gebeurtenissen van 9 september.

כִּי הִנֵּה אָנכִי מֵעִיר וּמַעֲלֶה עַל-בָּבֶל קְהַל-גּוֹיִם גְּדלִים, מֵאֶרֶץ צָפוֹן, וְעָרְכוּ לָהּ, מִשָּׁם תִּלָּכֵד; חִצָּיו כְּגִבּוֹר מַשְׁכִּיל, לֹא יָשׁוּב רֵיקָם. ירמי-ה נ:ט
Want ik zal opschudden en zal tegen Babylon een coalitie van grote volkeren maken vanuit het noordelijke land; en zij zullen tegen haar optrekken en daar hun troepen vestigen. Ze zal ingenomen worden en hun pijlen zijn zo sterk als een machtig mens, elke pijl zal zijn doel bereiken. Jeremia 50:9
Zegt de Malbim:
חציו כגיבור משכיל: חצי האויב יהיו דומים כאילו יש להם שכל ויבאו מעצמם אל המטרה.
De pijlen zijn zo sterk als een machtig mens: de pijlen van de vijand zullen lijken alsof ze intelligent zijn en uit zichzelf hun doelen weten te bereiken.
הִכְרַתִּי גוֹיִם, נָשַׁמּוּ פִּנּוֹתָם--הֶחֱרַבְתִּי חוּצוֹתָם, מִבְּלִי עוֹבֵר; נִצְדּוּ עָרֵיהֶם מִבְּלִי-אִישׁ, מֵאֵין יוֹשֵׁב. .... צפני-ה ג':ו'
Ik heb volkeren afgesneden, hun plaatsen zijn verlaten: Ik heb hun straten verlaten doen zij, zodat daar niemand komt; hun steden zijn vernietigd, zodat er geen mens zal zijn, zodat er geen bewoner zal zijn. Tsefanja 5:3-6.

Zouden wij 200 jaar geleden weten wat de profeet hiermee bedoelde? Ik denk dat wij vandaag ons heel goed realiseren hoe steden en plaatsen helemaal verlaten kunnen zijn. Is het niet deze week dat de Verenigde Naties sancties tegen Iran heeft genomen met de hoop dat zij geen allesvernietigende atoombom zullen maken?

Wij zijn omsingeld door miljoenen vijanden, wanneer zal je wakker worden, Israël? Het is een wonder dat wij leven met al onze vijanden om ons heen.

Kom tot inkeer. Er is maar één weg, niet de weg van Obama en niet die van de Netanyahu en niet de weg van de Europese Unie. Er is één weg in het leven. Wil je een leven van geluk of wil je een leven met oorlog? De weg die wij nu belopen is doodlopend op elk gebied. Kijk maar naar de Israëlische maatschappij en wat zien wij overal – maar dan ook werkelijk op elk gebied? De grootste problemen: op economisch, sociaal, cultureel en veiligheidsgebied enz. enz.

En uiteindelijk:
עתידין בני ישמאל לעורר אומות העולם לבוא על ירושלים- זוהר פרשת וירא י"ד\ד:ב
כּה-אָמַר ה' לֶאֱדוֹם, שְׁמוּעָה שָׁמַעְנוּ מֵאֵת ה' וְצִיר בַּגּוֹיִם שֻׁלָּח--קוּמוּ וְנָקוּמָה עָלֶיהָ, לַמִּלְחָמָה. עובד'-ה א':א'

Zo zegt G'd betreffende Edom: we hebben een bericht gehoord van G'd, en een ambassadeur die gestuurd is van de volkeren: "sta op en laten wij oorlog voeren tegen haar (Israël). Ovadja 1:1.
In de toekomst zullen de kinderen van Ismael de volkeren oproepen om op te trekken tegen Jeruzalem. Zohar Wajeera 14.


De leiding van het Israëlische leger weet dat de huidige situatie elk moment kan uitlopen op een algehele oorlog met alle Arabische buren. De druk op Israël is heel groot, Amerika, Engeland en de Europese Unie bepalen voor Israël wat zij moeten doen namelijk land teruggeven voor vrede. Het bevriezen van de bouw en de 'natuurlijke' uitbreiding van de nederzettingen. Alles is helemaal stil gezet onder de druk van de hele wereld.

Terwijl de Arabieren ons duidelijk laten weten dat hun doel de algehele vernietiging van de Israël is. En dit is precies wat de profeten ons gezegd hebben.

Wie moeten wij uiteindelijk geloven? Netanyahu, Obama en zijn wij nu werkelijk op weg naar vrede?

De profeet Jechezkel zegt:
לָכֵן, כּה-אָמַר ה' ה', אִם-לא בְּאֵשׁ קִנְאָתִי דִבַּרְתִּי עַל-שְׁאֵרִית הַגּוֹיִם, וְעַל-אֱדוֹם כֻּלָּא: אֲשֶׁר נָתְנוּ-אֶת-אַרְצִי לָהֶם לְמוֹרָשָׁה בְּשִׂמְחַת כָּל-לֵבָב, בִּשְׁאָט נֶפֶשׁ--לְמַעַן מִגְרָשָׁהּ, לָבַז. יחזקאל ל"ו:ה'
Daarom heeft G'd zo gezegd: Ik heb zeker gesproken in het vuur van mijn jaloezie tegen de rest van de volkeren en tegen heel Edom, die Mijn Land met het plezier van hun hart hebben toegeeigend, als een prooi met gebrek aan respect

Zie hier de daden van president Obama.


Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers