donderdag 4 november 2010

Wij hebben de neiging te denken wat onze buren denken

Rabbi Aryeh Kaplan Z"L; vertaling, inleiding en korte beschrijving over de rabbijn: Devorah van Dijkhuizen.
Dr. Solomon Asch

In een van boeken "Encounters" geeft Rabbi Aryeh Kaplan Z"L een wetenschappelijk onderzoek weer die naar onze mening ook gebruikt kan worden om te verklaren waarom de geschiedkundige leugen over het ontstaan en bestaan van Israël in de media mogelijk is en hardnekkig stand wordt gehouden.

Deze fenomenale rabbi vraagt zich af in welke mate worden onze gedachten werkelijk beheerst door de rede, en in welke mate zijn ze door de omgeving beïnvloedbaar? Een psycholoog genaamd Solomon Asch ontwierp een experiment om het antwoord op deze vraag te geven.

Dr. Asch's experiment werd uitgevoerd op een grote campus. Zeven personen werden in een kamer gebracht en hen werd verteld dat ze getest zouden worden op hun waarneming, over hoe goed ze in staat waren om deze te kunnen beoordelen. Van deze zeven mensen werd er slechts een echt getest, maar het ging helemaal niet over waarnemingen. De andere zes werden als assistenten door Dr. Asch betaald om te trachten de proefpersoon van het onderzoek te verwarren. Maar de des betreffende proefpersoon wist dit natuurlijk niet.

De zeven personen zaten in een kamer en op de muur werden twee getekende lijnen in kaart gebracht. Een lijn was 25 centimeter, terwijl de andere 30 centimeter was. De twee lijnen stonden dicht op elkaar en het was duidelijk dat de lijn van 30 centimeter langer was.

Ieder persoon zou gevraagd worden welke lijn langer was. Eerst werd deze vraag aan de zes assistenten gevraagd. Iedere assistent zei met vol overtuiging dat de lijn van 25 centimeter de langste was. Toen de werkelijke proefpersoon als laatste om zijn mening werd gevraag, bleek uit onderzoek dat 60% van alle proefpersonen mee eens waren dat de 25 centimeter langer was dan de lijn van 30 centimeter.

Wat gebeurde bij de 40% van de proefpersonen die er heilig van overtuigd waren dat de lijn van 30 centimeter langer was?

De zes inhuurde assistenten begonnen hem uit te lachen en zijn kennelijke vergissing belachelijk te maken. Hoe meer de testpersoon zijn gelijk benadrukt, hoe meer de assistenten hem belachelijk maakten.
Het onderzoek wees uit onder zodanige druk nog eens 30% uiteindelijk zou toegeven dat de 25 centimeter lijn was langer dan de 30 centimeter lijn.

Voor het onderzoek werden zowel studenten als professoren aan deze test onderworpen. Het toonde onomstotelijk aan dat onder voldoende sociale druk, negen van de tien mensen konden worden overtuigd dat een lijn van 25 centimeter langer is dan de lijn van 30 centimeter. Uiteindelijk zouden zij hun conclusie zelfs verdedigen!

Toen ze achteraf werden geïnterviewd hadden de proefpersonen allerlei smoesjes: misschien lag het aan vanuit welke hoek ze de diagram bekeken of hun ogen deden die dag pijn. Ze voelden zich erg ongemakkelijk toen zij te horen kregen dat zij voor de gek werden gehouden. Moet je je indenken! Slechts een op de tien personen was in staat vast te houden aan zijn overtuiging dat de lijn van 30 centimeter langer is dan een lijn van 25 centimeter.

Rabbi Kaplan legt verder uit dat wij de neiging hebben te denken wat onze buren denken, te geloven waarin onze vrienden geloven. Zeer weinigen van ons zijn in staat een impopulaire stelling onder onze vrienden op na te houden. De meeste zwichten onder een sterke sociale druk. Zeer weinigen van ons zijn in staat om zich tegen de menigte te verzetten...

Pas deze test nu eens toe op de geschiedvervalsing over Israel die over de hele wereld nu gaande is...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TYIh4MkcfJA

Videoclip hierboven: Solomon Asch: Conformity Experiment. Onder grote sociale druk van de groep zal de proefpersoon zwichten en ontkennen wat hij met nochtans eigen ogen kan vaststellen.

Kort over Rabbi Kaplan Z”L
Rabbi Aryeh Kaplan Z"L (23 oktober 1934-28 januari 1983). Een grote Gadol Hador - "grote / grootste (van een) de generatie" is een aanduiding van een rabbijn die wordt verondersteld zelfs nog groter te zijn dan de anderen. Rabbi Kaplan was een genius op gebied van Joods denken, Kabbalah en de relatie van de mens met Hasjem. Dit allemaal heeft hij binnen een tijdsspanne van 12 korte jaren bereikt.

http://www.faq-online.nl]©FAQ-online 2010

woensdag 3 november 2010

Hoe de christelijke leer over Joden de weg vrij maakte voor de Holocaust

door Gabriel Wilensky

Auteur van Zes Miljoen kruisigingen:
http://www.SixMillionCrucifixions.com/


SAN DIEGO, 21 juni 2010 (SixMillionCrucifixions.com) - Efraim Zuroff is de directeur van het Simon Wiesenthal Centrum in Jeruzalem. Ik ontmoette hem in maart jongstleden in zijn kantoor in Jeruzalem en we spraken over zijn doorlopende inspanningen om de daders van gruwelijkheden tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het gerecht te slepen.
Hij heeft onlangs een bezoek gebracht aan Vilna, Litouwen, waar zijn oud-oom werd ontvoerd op 13 juli 1941 terwijl een bende Litouwers rennend door de straten van de stad op zoek naar joden met baarden om hen te arresteren. We hebben ook gesproken over de inspanningen van Litouwen en andere landen die proberen hun gedrag tijdens de Holocaust goed te spreken. De Litouwers speelden een vreselijke rol.


1941 toen het Duitse leger na de invasie van de Sovjet-Unie diep op Russisch grondgebied was getrokken zijn onmiddellijk speciale eenheden ingeschakeld om de joden op te jagen.

Hun doel was het vermoorden van alle joden in de vele joodse gemeenschappen. Als gevolg van hun moorddadige werk werden ongeveer 1,5 miljoen Joden vermoord. Het proces was traag en bloedig, dit was van invloed op het moreel van de Duitsers. Niet omdat ze gewetenswroeging hadden over het vermoorden van duizenden joden, maar omdat het gewoon te zenuwslopend voor deze moordenaars was. Zij kregen bloed en stukjes hersenen over hun uniformen, en het horen van hartverscheurend geschreeuw tijdens het vermoorden van de Joden op korte afstand de hele dag lang, dag na dag werd ook de Duitsers te veel. Voor het makkelijker maken van het moorden en voor de controle hebben de Duitse doodseskaders mensen uit onder de lokale bevolking geworven. Op deze manier konden de Duitse overheersers goed toezichthouden terwijl de lokale assistenten het vuile werk deden.


Een van de interessante aspecten van de rol van de lokale bevolking in de Oekraïne, Polen, Litouwen en andere plaatsen zijn de ware motieven waarom men zo bereid was deel te nemen aan de uitroeiing van de Joden. In die landen, net als in andere landen die door de Duitsers bezet waren, zoals Letland, Wit-Rusland, Kroatië, Slowakije, Hongarije, Frankrijk, Nederland enz., werden voor het grootste deel de lokale-assistenten die vrijwillig deelnamen aan de taak hun Joodse buren te vermoorden en de Duitsers te helpen. De lokale vrijwilligers hebben de Joden apart gezet, daarna hen opgedreven naar de plek van de moord. Zij hebben de Joden beschaamd gevloekt, en uiteindelijk hen naakt aan de rand van een massagraf doodgeschoten.

De vraag is waarom de lokale bevolking zo bereidwillig waren om de Joden te vermoorden, waarom hebben zij dit met zoveel ijver gedaan?
Dit is een belangrijke vraag is omdat ten eerste, de bewering dat de Duitsers de lokale bevolking dwongen om te helpen bij de massamoorden in het vernietigingskamp campagne is onwaar, en ten tweede omdat de lokale bevolking niet waren onderworpen aan de meedogenloze raciale propaganda en hersenspoeling waaraan de Duitse bevolking was blootgesteld. Dus moet men dieper graven in de psyche van deze daders om te begrijpen waarom ze zo antisemitisch waren. Eigenlijk moet men de vraag stellen: wat maakte deze mensen antisemitisch.

Waarschijnlijk werden veel joden gehaat omdat ze vonden dat joden in verband werden gebracht met de bolsjewieken, en omdat ze vonden dat de joden te veel geld hadden, en er waren zeker nog vele andere redenen. Maar waarom was de plaatselijke christelijke bevolking zo bereid deze beschuldigingen tegen de Joden kritiekloos te aanvaarden? Immers, het is waar sommige Joden bolsjewieken waren, maar dat waren ook sommige christenen. Sommige Joden waren rijk, maar de meesten waren arm, zelfs heel erg arm.

De voorouders van deze Oekraïners en Litouwers hebben hun kinderen geleerd dat de joden verantwoordelijk waren voor de sociale onrust en revoluties van de 19e eeuw. Hun voorouders op hun beurt vertelden hun kinderen dat de joden schuldig waren aan vergiftiging van waterputten, en de joden brengen de pest, en het doden van kleine christelijke jongens om met hun bloed het Pascha brood te maken. Hun voorouders hadden aan hun kinderen verteld dat joden Christus-moordenaars waren, verantwoordelijk voor de bevuiling van de christelijke geest, . De Joden zijn handlangers van de duivel, van woeker, van blindheid wanneer zij worden geconfronteerd met wat ze gezien voor de hand liggende theologische waarheid , en meer en meer.

Deze mensen vroegen zich af wat voor soort mens Jezus, God, kon verwerpen, want dat was voor hen de vanzelfsprekende ware christelijke openbaring.

Bij de Europese christenen, was het een eenvoudige ongenuanceerde tweedeling: of de Joden hadden Jezus en onrechte afgewezen als Messias, of Jezus was niet de messias. Men was duidelijk niet in staat om de laatste te aanvaarden, dus kozen zij voor de eerste mogelijkheid en beseften zij dat alleen een vijand van Jezus zo kon blind zijn voor hem en zijn openbaring.

Voor christenen, was de anti-Christ in verband met de Joden. Dus is het niet verbazend dat Europese christenen logischerwijs tot de conclusie kwamen dat alleen de helpers van Satan tegen Jezus zouden vechten, en de joden waren vijanden van Jezus, dus waren de Joden de agenten van Satan. Zo belachelijk als dit mag klinken voor ons vandaag, in het verleden zagen christenen joden als demonen, compleet met horens en staart en die een helse geur uitstoot.

Zo hebben de Europese christenen de Joden gedemoniseerd.
Vervolgens zijn zij ontmenselijkt, dat was natuurlijk niet moeilijk omdat de Joden als demonische wezens werden beschouwd.

De middeleeuwse christenen in heel Europa hebben joden beschouwd als giftige slangen, adders, hellen-paaien en ratten. Hitler had gewoon het lexicon geactualiseerd en transformeerde de Joden in vampiers, ziektekiemen, bloedzuigers en parasieten.
Toen de Duitsers de Oost-Europeanen aanboden met de mogelijkheid om deze "plagen", uit te roeien hebben ze hier gretig aan voldaan.
Nu is het echt niet zo moeilijk te begrijpen waarom Oost-Europeanen al een diepe haat tegen de joden koesterden aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

De 18 voorafgaande eeuwen van belastering en meedogenloze vervolgingen van de Joden in de Christelijke leer.
Het is echt niet zo moeilijk te begrijpen waarom al die Oekraïners en Litouwers zo hun beste deden Joodse buren te doden, en ze deden het graag de hele dag lang, dag na dag.

Als je weet dat de Joden de moordenaars van Christus waren, de vertegenwoordigers van het kwaad, demonisch. De Joden waren verantwoordelijk voor alle kwalen van de wereld. Deze ideeën die ze hun hele leven uit het Nieuwe Testament gehoord hebben van de kerkvaders en tijdens priesterlijke preken.

Bovendien moet het niemand verbazen dat deze mensen met een schoon geweten gedood zijn, want zij hadden nog nooit hun paus bisschoppen of pastoors horen zeggen dat de moord op joden en het stelen hun eigendom een misdaad en een doodzonde was, en dat deelname aan massamoord hun zielen naar de hel zou brengen.

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers