zaterdag 31 oktober 2009

Speeksel een ongelofelijke materiaal.

Leviticus: 12-3: En op de achtste dag moet het vlees van zijn voorhuid worden besneden.
Wist u dat de 8e dag is de veiligste dag voor het kind besneden te worden?
De "rofe kol Basar" ("de Genezer van alle vlees") creerde dit systeem voor elke baby om geholpen te worden na de beriet mila (besnijdenis). Natuurlijk zijn dit soort medische feiten slechts een voorbeeld van de prachtige manieren waarop we onze Schepper kunnen herkennen.
Op deze dag zijn de stollingsfactoren in het bloed super-optimaal.
Vóór die datum en na die datum zijn of sub-optimaal of gewoon "normaal".

Wist u dat metsitsa [zuigen via de mond] van het bloed tijdens / na de Brit [besnijdenis] de beste en veiligste methode is om het bloeden te reguleren na de besnijdenis [en niet door een buis]?

Dit werd sterk aanbevolen door Chazal en veel rabbijnen van het verleden en vandaag de dag nog steeds.
Dat sommige Mohalim een buis gebruiken is waarschijnlijk vanwege de angst voor infecties in onze veranderende / veranderde wereld.

Het is aangetoond dat 'ochtend' speeksel [het eerste speeksel in de ochtend, voordat de mond is gespoeld] voordat je eet of drinkt, de kans op overdracht van ziekten nihil maakt [zelfs Aids!].

Hoe goed kan het zijn-voor deze medische reden alleende Brit vroeg in de ochtend te doen, zonder de mond te spoelen! En dus geen metsitsa te doen met een een buis.
Ik spreek puur medisch en bekritiseer andere denkbeelden of gewoonten niet - gewoon de pure Halacha.

Om dezelfde reden adviseer ik mensen met ernstige acne. Als eerste 's ochtends, met de ochtend speeksel, direct na netilat yadayim, zonder je mond te spoelen of iets te drinken wat speeksel te nemen en het op de acne te smeren.
Het antibacteriële [antivirale] effect van de eerste ochtend sputum is enorm!

Dr. H. Bueno de Mesquita - Jeruzalem

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers