maandag 14 maart 2011

11

In een eerdere blog 'toevalligheden' schreef ik over het telkens opnieuw voorkomende getal elf. En nu opnieuw komt het getal elf weer naar voren in de data van de wereldschokkende gebeurtenissen van de laatste tijd.

11-01-11 begon de enorme overstroming in Australie
11-02-11 Mubarak treedt af
11-03-11 Aardbeving en tsunami in Japan.

Rebbezin Esther Jungreis een zeer bekende spreekster heeft na de aanval op de Twin Towers in New York het volgende geblogged:

In Parshat Netsaviem (Deut. 29:28) staat bovenop de woorden
'voor ons en onze kinderen' punten en als je de punten telt dan kom je precies op het getal 11.

Wat is de betekenis van 11?
In het boek van de profeet Daniel hoofdstuk 7, spreekt de profeet over een visioen van 'horens'. Deze horens symboliseren allerlei regimes die het Joodse volk tijdens de lange ballingschap zal tegenkomen.
Volgens de verklaarders Sa'adya Ga'on, de Maimonides en de Malbim symboliseert het laatste puntje (het elfde puntje) het kleinste horentje, de religie van de Ismael. Mohammed de Islam.

De Maimonides in zijn 'brief aan Jemen' schrijft dat de hoorn menselijke ogen en een sprekende mond heeft die grote dingen zegt. Dit betekent dat je aanvankelijk zou denken dat dit een werkelijke G'ddelijk geloof is. Zij zullen zeggen dat hij een profeet is en zij zullen veel zeggen. Maar zijn belang is het ware geloof te hinderen en te vernietigen. Hij zal de tijd en de wetten willen veranderen.

11, de elf sterren die Jozeef in zijn droom zag. De droom die zijn toekomst voorspelde. Joseef was de elfde zoon van Ja'akov. Jozeef stierf toen hij 110 jaar oud was (zie nogmaals het getal 11).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers