donderdag 29 augustus 2013

Aanstaande sjabat 25 Elloel en het nieuws

De Gaon van Wilna (23 April 1720 – 9 October1797)heeft het volgende gezegd: "Als de schepen van de Russische regering de Bosporus (en de Dardanellen) zullen doorvaren, dan kunnen wij onze sjabat kleren gaan dragen omdat dan de Masjieach heel gauw zal arriveren. Dit staat in het boek חבלי משיח בזמננו (de Weeën van Masjieach in onze tijd) van Raphael Halevi Eisenberg. Dit boek is in de zeventiger jaren geschreven. De Zohar Balak 212b, daar staat dat oorlogen uit zullen breken op de 25ste van Elloel. Het is ook de dag van de aanval in Benghazi vorig jaar en de aanval op de Twin Towers in New York op 9 september 2002. De datum 25 Elloel is ook de dag van het begin van de schepping van de wereld, 5773 jaar geleden. De huidige spanningen met Syrië vallen ook op dezelfde datum. Rabbijn Fish heeft heeft hierover een aantal weken in zijn lezing gesproken. 25 Elloel valt dit jaar op sjabat. Verder is de Thora afdeling die in de sjoels deze week gelezen wordt Nitzawiem/Wejeelech en dit gaat over de uiteindelijke verlossing van het Joodse volk. Verder kan je een hint vinden dat het om deze tijd gaat in het Lecha Dodi gebed כ"ה אלול תשע"ג = לכה דודי לקראת כלה Lecha dodi likrat kala (een verwijzing naar de verlossing) heeft dezelfde numerieke waarde als 25 Elloel 5773 Verder is het ook interessant te melden dat dit alles gebeurd nadat deze week de laatste Ethiopische joden in Israël zijn aangekomen. Zoals altijd hoopt het Joodse volk op goede tijden.

Rusland stuurt oorlogsschepen richting Syrië

Russische oorlogsschepen

Gisteren zei een regerings woordvoerders in Moskou dat zijn land niet zal ingrijpen als Syrië wordt aangevallen.

Vandaag liet een Russische bevelhebber weten dat aan de krant "Interfax" dat twee oorlogsschepen in de komende dagen in de oostelijke Middellandse zullen aankomen als gevolg "van de ons allen bekende situatie".

Vier Amerikaanse oorlogsschepen zijn al in de Middellandse Zee vlakbij Syrië, helemaal paraat voor een eventuele aanval.

Ynet 

woensdag 28 augustus 2013

Hoogste staat van paraatheid

Terwijl de Amerikaanse media zich richt op een eventuele aanval tegen Syrië, prepareren de burgers in Israël zich stilletjes in hoge paraatheid. Het ministerie van Defensie is al in de hoogste staat van paraatheid, volgens de Israëlische nieuwssite 'Walla'. Verder zijn de IDF Intelligence Eenheden ook in hoge araatheid om de militaire gebeurtenissen nauwkeurig in de gaten te houden. De Stafchef van het leger, Benny Gantz, heeft met de Amerikaanse Generaal Martin Dempsey gesproken op de 'beveiligde' telefoon, om hem op de hoogte te brengen van de laatste details betreffende de Amerikaanse aanval. Het Thuisfront commando van het Israëlische leger - het legeronderdeel dat verantwoordelijkheid draagt voor de burgerbescherming - geeft de burgers alle nodige informatie over de veiligheidsmatregelingen. Verder zijn de verdedigings installaties zoals als de Patriot, Pijl en Iron Dome die raketten onderscheppen op hoog alert. Luchtmacht piloten staan paraat en kunnen binnen een paar seconden tot actie overgaan. Het Israelische leger is in de hoogste staat van paraatheid,zonder de gewone burgers te verontrusten. (YWN - Israël Desk, Jeruzalem)

Lange rijen bij de distributie centra voor gasmaskers in Israël






Lange rijen bij de distributie centra voor gasmaskers in Israël. Mensen, die nog geen gasmasker hebben, staan urenlang in rij te wachten op hun gasmaskers. De distributie centra van het Thuisfront Commando zijn momenteel overbelast. De website en telefoonlijnen van het zijn ook overbelast. Het Commando is moeilijk bereikbaar voor de burgers. De Israëlische regering heeft laten weten dat Israël is voorbereid op elk scenario als de Verenigde Staten besluit om Syrië aan te vallen. Premier Netanyahu heeft gister laten weten: " Israël is voorbereid op elk scenario. Wij zijn geen onderdeel van deze burgeroorlog in Syrië, maar wij zullen reageren op elke aanval vanuit Syrië".

dinsdag 27 augustus 2013

100.000


Jiddishe Mamme blog heeft 100.000 kliks!

Iemand kwam bij reb Asher en vertelde hem over zijn grote succes met zijn project. Reb Asher reageerde als volgt: "Je hebt veel bezoekers, wat heb je daaraan?"

"Is één persoon geholpen door je woorden?"

"Heb je één persoon blij gemaakt met wat je schreef?"

"Heb je één persoon tot het besef van het bestaan van Hashem (G'd) gebracht?"

"Heeft één persoon iets kunnen leren?"

Mijn antwoord is…ik hoop het, misschien één persoon.

Heb ik die persoon bereikt? Ja? Dan, dajeenoe – dat is al genoeg om door te gaan!!!

 Over spreken en schrijven:

Spreken/schrijven zonder te denken is als een lichaam zonder ziel. De woorden die iemand uitspreekt/schrijft zonder nadenken zijn 'lege' woorden en deze woorden maken geen enkele indruk de ander. Wil je dat men naar je luistert denk dan goed na wat je wil zeggen.

Rebbe Levi Jitschak van Berdichev heeft gezegd dat woorden die uit je hart komen, het hart van de ander binnendringen. Iemand die gelooft in wat hij zegt en handelt naar hetgene wat hij zegt, zijn woorden kunnen anderen beinvloeden.

Je moet zelf doen wat je zegt zodat anderen naar je zullen luisteren.

 De Jetser Hara (slechte neiging) wil dat wij impulsief zullen zijn. Meestal krijg je spijt nadat je impulsief bent geweest in je spraak of schrijven. Je maakt geen fouten als je eerst nadenkt over hetgeen je wilt zeggen.  

Stelt iemand je een vraag? Haal even diep adem en denk na voordat je antwoord geeft en zeg: "Ik moet even een tijdje nadenken over je vraag".

Iedereen weet dat je je doel mist als je niet goed mikt, zo ook met spraak/schrijven. Denk eerst na want zo bereik je je doel.

 Bron: Rabbijn Lazer Brody

 

 

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers