vrijdag 17 augustus 2012

Zit het niet mee?....prima!




"Ook als het iemand overkomt dat hij iets verliest, of als iets gebeurd dat niet volgens zijn wensen is, dan moet dit hem niet beinvloeden (G'd bewaar). Maar hij moet zich sterken in het vertrouwen op G'd.

En in de meeste gevallen komt de hulp voor de mens pas nadat hij de hoop helemaal heeft opgegeven, zoals de heilige rabbijn de Kedoesjat Halevi (Rabbi Levi Jitschak van Berditchev) zei `de hulp van G´d komt als het knipperen met je ogen´. Dit wil zeggen dat het lijkt dat G'd zijn ogen voor jou heeft dichtgedaan, juist dan komt de hulp van G´d. 
Dit is de test van de mens zodat hij de grote hulp van G'd kan voelen zodat hij zal weten hoe hij voortaan op G'd moet vertrouwen.

"En weet en geloof dat G´d alles weet wat in het hart van de mens omgaat, al zijn tekortkomingen, want de Schepper heeft alles wat hij geschapen heeft gezien vanaf het moment van de schepping van de wereld. En hij heeft voor iedereen gezorgd dat dat zij zich kunnen onderhouden. Maar soms  lijkt de hulp verborgen en dat is een enorme genoegdoening van G´d. Zoals wij hierboven gezegd hebben dat G´d barmhartig en liefdadig is en het lijkt alsof Hij zich afwend van de mens maar dit alles is voor de bestwil van de mens. Als iemand zich deze goedheid realiseert dan danst hij van blijdschap".

Uit het boek Shomeer Emoeniem 







dinsdag 14 augustus 2012

Joodse leider Hongaars Neo Nazi partij ontslagen

De leider van de Hongaars extreem rechtse 'Jobbik' partij heeft zijn leider, Scanad Szegedi, per onmiddellijk ontslagen. Szegedi is berucht om zijn opruiende en anti semitische opmerkingen. Hij beschuldigde joden van het ´opkopen´ van het land, schold over de joodse controle van de politieke elite en beweerde dat de joden de hongaars nationale symbolen scanderen.


Toen kwam het nieuws dat Szegedi zelf shockeerde en zijn positie als leider van de ultra nationalistische partij onmogelijk maakt: Szegedi is joods.

Szegedi heeft ontdekt dat zijn grootouders van moeder´s kant joods waren, d.w.z. dat hij volledig joods ook volgens de joodse wet. Zijn grootmoeder en grootvader hebben de holocaust overleefd. Zijn grootmoeder was in Auschwitz en zijn grootvader was te werk gesteld in de werkkampen.

Dit nieuws was zeker niet goed voor zijn carriere als leider van de ultra rechtse politieke partij in Hongarije. Zijn partij heeft onmiddellijk geeist dat hij zich terugtrekt als partij leider en dat hij onmiddellijk zijn zetel in het Europees parlement opzegt.


hun kleding lijkt verdacht veel op de kleding van de nazis
 Szegedi kreeg in 2007 bekendheid door de oprichting van de Hongaarse Garde, een groep waarbij hun zwarte uniformen en gestreepte vlaggen veel doen denken aan de de pro nazi politieke partij die tijdens de oorlog zich schuldig hebben gemaakt aan de moord van duizenden Hongaarse joden. Tijdens de Holocaust zijn er 550.000 Hongaarse joden vermoord. De Hongaarse Garde werd in 2009 verboden door de rechter.

Szegedi die een christelijke opvoeding heeft gekregen heeft in interviews toegegeven dat hij van joodse afkomst is. Na een lang gesprek met zijn grootmoeder is hij dit te weten gekomen. Hij is afkomstig uit een orthodox joodse familie. "Toen het tot mij doordrong dat mijn grootmoeder joods is", zei Szegedi "ik heb haar gevraagd wat er tijdens de deportaties gebeurd is. Ze was in Auschwitz en Dachau en ze was de enige overlevende van een grote familie".

Szegedy heeft onkend ooit anti semitische opmerkingen gemaakt te hebben maar bij interviews op de Hongaarse televisie heeft hij zich duidelijk als anti-semiet uitgelaten.

Begin augustus heeft Szegedy de rabbijn van de orthodoxe Chabad gemeenschap Rabbijn Shlomo Koves ontmoet, wiens ouders in hun tienerjaren ontdekt hadden dat ze joods waren.
"Als rabbijn ... het is mijn plicht om elke persoon die een crisis doormaakt en in het bijzonder een jood die net nu geconfronteerd is met zijn familie achtergrond te ontvangen," zei Koves.

Tijdens de ontmoeting heeft Szegedi zich verontschuldigd voor alle uitspraken die de Joodse gemeenschap beledigd hebben. Hij zei dat hij Auschwitz gaat bezoeken om zijn eer te bewijzen.
Koves beschreef het gesprek als "zwaar en met veel geestelijke stress", maar hij hoopt op een goed resultaat.
"Csanád Szegedi is in het midden van een moeilijk proces van herstel, zelfkennis, re-evaluatie en studie. We hopen dat dit goede resultaten zal hebben" zei Koves.

" Maar dit is uitsluitend van Szegedi afhankelijk" volgens Koves.



Syrische vertegenwoordigen in Teheran: "Israel en Amerika zijn de spil van het kwaad"

Syrische vertegenwoordiger in Teheran heeft verklaard: "Syrië in oorlog is met de ´spil´ van het kwaad, die centra zijn in Tel Aviv en in Washington," Zo verklaarde de Syrische ambassadeur in Iran Hamed Hassan maandag.


Deze woorden heeft hij gezegd bij een conferentie in Teheran getiteld ´´Syrie – de eerste linie van het verzet,`´ Hassan heeft de Verenigde Staten en Israel ervan beschuldigd de Syrische president Bashar Assad ten val te brengen. Hij kondigde tevens aan dat een aantal andere landen zoals Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië hun krachten hebben gebundeld met het Westen.

"Veel terroristen infiltreren Syrië via de Turkse grens," volgens de Iraanse persagentschap Fars. Hij waarschuwde ook dat Ankara het beleid van de Syrische veiligheid bedreigt.
Hassan stelde dat het Syrische regime ten prooi valt aan een complot tegen zowel Damascus en het Syrische volk. "Omdat Syrië heeft zich altijd verzet tegen Amerika en de zionisten", zei hij, verwijzend naar de steun van het regime aan de Hamas en de Hezbollah terreur groepen.

Over al-Qaeda verklaarde hij, "Ze zijn een van de grootste vijanden van de islam´´.

Hij herhaalde de oproep van de Syrische VN-ambassadeur Bashar Ja'afari die hij op zaterdag heeft gedaan in de VN-Veiligheidsraad dat Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië verantwoordelijk zijn voor het "koesteren, financieren en bewapenen van de terroristische groeperingen."

"Turkije heeft op zijn grondgebied gevestigde militaire centra die worden gerund door de geheime diensten van Israël, de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en Qatar," schreef Ja'afari in een brief aan de VN-Veiligheidsraad.
Ja'afari drong er bij de VN in te grijpen namens Syrië.


Ynet

maandag 13 augustus 2012

Syrië is in oorlog met de spil van het kwaad Amerika en Israël

Syrische vertegenwoordiger in Teheran heeft vandaag verklaard: "Syrië in oorlog is met de ´spil´ van het kwaad, deze centra zijn in Tel Aviv en in Washington," Zo verklaarde de Syrische ambassadeur in Iran Hamed Hassan maandag.

Deze woorden heeft hij gezegd tijdens een conferentie in Teheran getiteld "Syrië – de eerste linie van het verzet"' Hassan heeft de Verenigde Staten en Israël ervan beschuldigd de Syrische president Bashar Assad ten val te brengen. Hij kondigde tevens aan dat een aantal andere landen zoals Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië hun krachten hebben gebundeld met het Westen.

"Veel terroristen infiltreren Syrië via de Turkse grens," volgens de Iraanse persagentschap Fars. Hij waarschuwde ook dat het beleid van Ankara de Syrische veiligheid bedreigt.

Hassan stelde verder dat het Syrische regime ten prooi valt aan een complot tegen zowel Damascus en het Syrische volk. "Syrië heeft zich altijd verzet tegen Amerika en de zionisten", zei hij, verwijzend naar de steun van het regime aan de Hamas en de Hezbollah terreur groepen.

Over al-Qaeda verklaarde hij, "Ze zijn een van de grootste vijanden van de islam".
Hij herhaalde de oproep van de Syrische VN-ambassadeur Bashar Ja'afari die hij op zaterdag heeft gedaan in de VN-Veiligheidsraad dat Qatar, Turkije en Saoedi-Arabië verantwoordelijk zijn voor het "koesteren, financieren en bewapenen van de terroristische groeperingen."

"Turkije heeft op zijn grondgebied gevestigde militaire centra die worden gerund door de geheime diensten van Israël, de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en Qatar," schreef Ja'afari in een brief aan de VN-Veiligheidsraad.

Ja'afari drong er bij de VN in te grijpen namens Syrië.

Ynet


zondag 12 augustus 2012

Sms om de burgers te waarschuwen voor een raketaanval

De burgerwacht in Israël testen een sms systeem om de burgers te waarschuwen voor een eventuele raketaanval.Tussen zondag en donderdag zullen honderdduizenden burgers een sms bericht ontvangen van de burgerwacht. Dit wordt gedaan om dit systeem te testen voor ´red alert´. Deze sms´en worden in vier talen verstuurd Hebreeuws, Arabisch, Engels en Russisch. Er wordt verwacht dat honderdduizenden burgers deze berichten zullen ontvangen.

Bijna twee miljoen burgers zullen helemaal weerloos zijn tijdens een raketaanval op Israel. Meer dan veertig procent van de bevolking heeft geen gasmasker en velen hebben geen schuilkelders.
Deskundigen verwachten dat  het Israëlische thuisfront het doel zal zijn in een aanval tegen de nucleaire faciliteiten van Iran, maar de realiteit is dat niet veel is gedaan om de lokale verdediging van de burgers te verbeteren.

Ongeveer 60% van de bestaande schuilkelders zijn ongeschikt bevonden in een recent onderzoek uitgevoerd door Thuisfront Commando. Honderden mobiele onderkomens zijn nog nodig in het zuiden van Israël, een verontrustend cijfer gezien de recente escalatie en de aanhoudende raketaanvallen.
"We hebben het over zo'n 400.000 woningen en appartementen, waarvan de meeste in de jaren 1950 zijn gebouwd... In het geval een oorlog uitbreekt, zullen deze bewoners van de burgerwacht te horen krijgen: 'Ga onder een deurpost zitten."

Ik heb al bedacht welke deurpost in mijn huis misschien het veiligste is, want twee straten verder hebben we  een schuilkelder maar daar zullen wij nooit met zijn allen in kunnen. Kaarsen, water en andere spullen liggen altijd klaar in een hoekje van ons huis.

10 seconden tel af....totdat de raket valt, G´d Behoede.

Zo voelt het

Herziene regerings protocol geeft Premier Netanyahu ongekende macht

De ministers hebben dramatische wijzigingen van het regerings protocol goed gekeurd om premier Netanyahu de mogelijkheid te geven voor het nemen van ´noodlottige´ beslissingen.




'Alle andere bedreigingen krimpen ten opzichte van de bedreiging van Iran' zegt premier Netanyahu.


Netanyahu besprak de Iraanse dreiging tijdens de wekelijkse ministerraad. "Alle bedreigingen aan het thuisfront zijn niets vergeleken de bedreiging van Iran - Het kan niet worden toegestaan ​​dat Iran nucleaire wapens zal hebben," zei hij.

Prachtig Israel

Dit zagen wij tijdens onze korte vakantie in het noorden van Israel.

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers