maandag 11 februari 2013

In Samaria verschijnt er een nieuw 'gevaar' verkeersbord om de automobilisten te waarschuwen voor stenen– en brandbom aanvallen.


Rijders op de doorgaande wegen in Samaria zullen naar alle waarschijnlijkheid een nieuw verkeersbord tegenkomen die zij niet in andere delen van Israël zullen zien.
Het verkeersbord is ontworpen door de Raad van de bewoners van Samaria dat waarschuwt voor terroristische aanvallen met rotsen en brandbommen.

Op het verkeersbord staat een tekening van iemand die op een rots staat en stenen gooit op een passerende auto. Het verkeersbord is: "Waarschuwing, rijdt snel, gevaar voor het gooien stenen en brandbommen in dit gebied."

Het verkeersbord, zegt de Raad, wijst op de onmiddellijke gevaren die bestuurders dagelijks tegenkomen in Samaria.

De eerste borden zijn geplaatst op weg 55 in het centrum van Samaria, tussen de steden Alfe Menashe en Ma'ale Shomron. Een deel van de weg loopt in de buurt van de Arabische dorp Azzun, langs een knelpunt in het westen van Samaria, de basis van talrijke rots gooiers en terroristische aanslagen.

Volgens de Raad van Bestuur in Samaria zijn tijdens de afgelopen drie maanden dagelijks een aanvallen geweest met brandbommen en stenen op weg 55. "Als het Israëlische leger dit niet kan of wil aanpakken dan hebben wij geen andere keuze dan de bestuurders te waarschuwen voor het gevaar met dit nieuwe verkeersbord," aldus de Raad.

Een bijzonder ernstige aanval heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden, toen een zwangere vrouw met grote rotsen in de buurt Maale Shomron is bekogeld. Wonder boven wonder is de vrouw alleen gewond geraakt toen een steen de voorruit van haar auto raakte.

Na deze aanval hielden de woedende bewoners van Maale Shomron een protest langs de 55 weg. Zij eisen dat het leger meer zal doen voor de veiligheid van de bewoners.

Bron: Arutz 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers