donderdag 26 juli 2012

Russisch oorlogsschip door Bosporus - Ga'on van Wilna tijd van Mashieach

Dinsdag stuurde Rusland een oorlogsschip naar Syrië, een bron in de Russische marine vertelde aan de nieuwsdienst Reuters, (en nog andere militaire bronnen) werden geciteerd: "nog vier Russische oorlogsschepen zijn op weg naar het van geweld verscheurde land. Moskou is de belangrijkste bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad. De bron die geciteerd is door persbureau Interfax zei dat de missie van de oorlogsschepen niets te maken hebben met het conflict. REUTERS / Murad Sezer

Het boek חבלי משיח בזמננו (Chewlee Mashieach bezemaneenoe) is in de jaren 1970 geschreven door rabbijn Rafael Halevi Eisenberg en de herziene editie was in 5741 (1980-1981). Het boek is geschreven in het midden van de Koude Oorlog.

Het boek promoot het idee dat Rusland Gog is. Hierbij het citaat uit het boek:

קבלה בידינו מתלמידי הגר"א בשם הגאון: "אם הספינות של מלכות רוסיה יחצו את מיצר "בוספורוס" (ה'דרדנלים') צריכים ללבוש בגדי שבת". לומר לך, שהשעה קרובה אז לביאת המשיח. ודע כי רוב הספינות מרוסיה לארץ ישראל באות בזמננו דרך טורקיה בים השחור מבעד למיצר ה"בוספורוס".

Vertaling:
We hebben een overlevering van de studenten van de GR"A de Ga´on van Wilna:

" Als de schepen van de Russische regering door de Bosporus (de "Dardanellen") zullen varen, dan kunnen wij onze sjabat kleding aandoen omdat de tijd van de komst van Mashieach heel nabij is. En weet, dat het grootste deel van de schepen van Rusland varen tegenwoording via de Zwarte Zee door de Bosporus naar Israël .
russian destroyer passes through bosporus

2 opmerkingen:

  1. We zien naar Hem uit, shalom,Toos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal mijn shabbes kleren maar vast strijken. Super! Mijn kinderen leren, zingen en spelen in hun vakantie dagkamp de hele tijd over de Geula.

    BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers