maandag 3 december 2012

FIFA

FIFA secretaris-generaal Jerome Valcke heeft toegezegd dat de wereldorganisatie van het voetbal zal helpen om het voetbalstadion in Gaza Stad te herbouwen, nadat het voor een deel tijdens de Israëlische luchtaanvallen werd vernietigd.

“Wij zien het als onze plicht om de voetbalinfrastructuur herop te bouwen,” schreef de Fransman Valcke op de website fifa.com. “Wij zullen ook het stadion in Gaza herbouwen, dat vernietigd werd tijdens de luchtaanvallen van Israel op Gaza.”
“Voetbal brengt mensen samen en wij zullen de noodzakelijke wederopbouw steunen wanneer de voetbalinfrastructuur door rampen wordt vernietigd,” voegde Valcke eraan toe die op dat ogenblik in Brazilië voor de trekking van de Wereldbeker op bezoek was.

FIFA, een a-politieke organisatie die eerder voetbalontwikkelingsprojecten in de Gazastrook en de Westbank evenals in Israël heeft gesteund, ook in 2006 heeft de Fifa het station in Gaza  herbouwd dat ook toen door de Israelische luchmacht werd vernietigd.
De renovatiekosten van het stadion waar 10.000 toeschouwers kunnen plaatsnemen worden op vele miljoenen dollars geraamd.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei dat het stadion diende als lanceerbasis van waaruit een aantal Fajr-5 raketten van Iraanse makelij werden afgevuurd op twee Israëlische steden.
“Het stadion werd gebruikt om raketten naar Jeruzalem en Tel Aviv te lanceren,” zei de woordvoerder van het IDF. Dit Iraans type raket heeft een bereik van 75 kilometer.

De woordvoerder zei verder: dat Hamas cynisch (mis)gebruik maakte van het stadion om het grasveld te gebruiken als lanceerpad voor lange-afstandsraketten die naar Israël werden afgevuurd. “Terroristen vuurden raketten af op Israël en verborgen een groot wapenarsenaal onder het grasveld van het voetbalterrein,” vertelde hij aan de nieuwsdienst AFP.

IDF woordvoerder Yoav (Poly) Mordechai vertelde “dat het voetbalstadion van Gaza Stad werd aangevallen nadat het duidelijke informatie had ontvangen dat het stadion werd gebruikt om raketten af te vuren, waarmee nogmaals wordt aangetoond dat de terroristen de burgerlijke infrastructuur misbruiken voor terreuractiviteiten, en tegelijkertijd de bevolking gebruikt als schild om zich te beschermen tegen eventuele tegenaanvallen van het Israëlische leger".

Natuurlijk moet de Fifa het stadion repareren en vernieuwen, maar zal de Hamas niet voor de derde keer raketten onder het gras plaatsen om deze opnieuw te gebruiken?

Bron: Babrosh.com

“Voetbal brengt mensen samen en wij zullen de noodzakelijke wederopbouw steunen wanneer de voetbalinfrastructuur door rampen wordt vernietigd,” voegde Valcke eraan toe

En wat betreft de voetbal ik hoop dat in de nabije toekomst weer een sport zal zijn zonder geweld en racisme.
http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/231253_anti-semitisme-west-ham-fans-onderzocht
 http://www.telegraaf.nl/binnenland/21126090/__Grensrechter_is_er_slecht_aan_toe__.html
http://www.telegraaf.nl/binnenland/21126207/__OPROEP_Voetbalgeweld__.html
http://www.telegraaf.nl/binnenland/21126383/__Weer_grensrechter_geslagen__.html
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal-cultureel/90786-voetbalgerelateerd-geweld-in-nederland.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers