donderdag 19 juli 2012

Het belang van de tsadikiem (rechtvaardigen) voor Israël

Het overlijden van Rabbijn Elyashiv zt"l is heel erg ingrijpend: op dezelfde dag – gister – was er een vreselijke terroristische aanval in Burgarije op een groep Joodse toeristen waarbij 7 mensen zijn gedood en meer dan dertig gewond.


De Talmoed in Baba Kama 60a legt uit dat Tsadikiem (rechtvaardigen) komen te overlijden voordat er slechte dingen gebeuren. Zoals het staat geschreven Jesjaja 57:1 כי מפני הרעה נאסף הצדיק "Dat de rechtvaardige wordt weggenomen voordat het slechte gebeurd". Dat Hasheem (G'd) ons moge beschermen.

Syrië:
  משָּׂא, דַּמָּשֶׂק: הִנֵּה דַמֶּשֶׂק מוּסָר מֵעִיר, וְהָיְתָה מְעִי מַפָּלָה
Het juk van Damascus. Zie hier, Damascus zal verwijderd worden als stad, en het zal een hoop ruines worden. Jesjaja 17:1


Niet alleen dat maar het ziet ernaar uit dat het Syrische regime zeer binnenkort zal vallen er zijn gevechten in Damascus en president Asad is intussen verdwenen. Nu heeft Israël  bijzonder gevoelige en onveilige grenzen met Egypte, Libanon, Gaza en Syrië. De spanningen zijn hoog opgelopen en een kleine vonk kan ervoor zorgen dat het elk moment tot een algeheel treffen kan komen met de buurlanden van Israël en misschien de Hezbolla uit Libanon in het bijzonder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers