maandag 5 maart 2012

Het Wonder van het water in Israel

De enorme storm die in Israel gewoed heeft tijdens de laatste sjabat heeft de prognose van een jaar van droogte volledig vernietigd. Het niveau van de Kinneret (meer van Gallilea) is veel meer gestegen dan wat men zich voor kon stellen.

In Israel is deze winter al meer dan 100 procent van de jaarlijkse hoeveelheid regen gevallen. Hiermee zijn de lege waterreservoirs weer opgevuld. .
Tijdens de laatste sjabat is de Kinneret (het meer van Galilea) meer dan 20 centimeter gestegen. Dit brengt het huidige waterniveau op 3.46 meter onder het niveau dat de dammen geopend moeten worden om overstromingen van de stranden van Tiberias tegen te gaan.

Het vergt nog een groots wonder van nog drie grote stromen om de Kinneret op te vullen, maar volgens de Israelische Water Autoriteiten is er al sprake van een wonder. Zelfs zonder extra regen, hoewel het in maart bekend is dat het zeker nog behoorlijk zal regenen, zal de Kinneret nog zeker een extra meter stijgen door het smeltende sneeuw van de omringende heuvels nog voor het begin van de zomer.

De video's hieronder tonen de hevige sneeuwval in de Golan Hoogten, en dan de zeldzame razende stromen en watervallen in Judea en Samaria.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers