dinsdag 2 juli 2013

'I cry for you Europe'


Een Israeli heeft de moslim gemeenschap in Europa geinfiltreerd en heeft een documentaire gemaakt.

Met engelse ondertiteling.

maandag 1 juli 2013

"Joden kunnen beter emigreren uit Nederland". Heeft Bolkestein toch gelijk?

Toename anti-semitisme incidenten in Europa.

Een van elke vier Europese Joden (26 procent) heeft in de afgelopen twaalf maanden een of meer keer antisemitische pesterijen ondervonden, en een van de drie (34 procent) was in de afgelopen vijf jaar het doelwit.

Vijf procent van de slachtoffers meldde het vernielen van hun eigendommen omdat ze Joods zijn, en zeven procent ondervond lichamelijk letsel of werd met lichamelijk letsel bedreigd. Van de Joden in Frankrijk, België en Hongarije zei 40 tot 50 procent, dat ze overwegen te emigreren omdat ze zich onveilig voelen.
Ook vanuit de Joodse gemeenschap in Nederland vertrekken veel gezinnen naar Israel.

Heeft Bolkestein dan toch gelijk? Lees hier Bolkestein "Joden kunnen beter emigreren uit Nederland".

Aantal antisemitische incidenten in Europese landen nam in 2013 gevoelig toe.
Lees ook: Grijze meerderheid biedt geen weerstand tegen Jodenhaat.
Dit waren de resultaten van een recent onderzoek uitgevoerd onder Joden in negen Europese landen door het European Union Agency for Fundamental Rights (FRA, Bureau voor Grondrechten). Deze cijfers zijn ook opgenomen in een jaarlijks onderzoeksrapport van het Jewish People Policy Institute aan de Israëlische Knesset.

In het rapport wordt geconcludeerd, dat de Joden in Europa veel pessimistischer zijn over de toekomst dan ze willen toegeven, en dat de Joden op het hele continent zich bedreigd voelen. Volgens het rapport zou het Joodse leven in Europa zijn weer op een keerpunt staan.

Onlangs hebben 200 tot 300 Joodse gezinnen Frankrijk verlaten voor Montreal, Canada, en nog 120 gezinnen zijn naar Londen verhuisd. New York City telt nu twee grote Franse Joodse gemeenschappen, en meer dan 50.000 Franse Joden zijn sinds 1990 in Israël aangekomen.
In de afgelopen paar jaar waren er diverse pogingen om het Joodse leven in Europa verder te beperken – bijvoorbeeld door een verbod op besnijdenis, ritueel slachten van dieren en Joodse begrafenisrituelen – en die beloven niet veel goeds.

Ook de Israëlische regering verwacht niet dat de situatie beslist zal verbeteren. Daarom adviseert de Knesset om de binnenkomst van bedreigde Europese Joden gemakkelijker te maken door belemmeringen weg te nemen op het gebied van werkgelegenheid en sociale integratie, en door het absorptieproces van Joodse immigranten in het Israëlische leger te verbeteren.

Door Yossi Aloni
Bron: Israel Today en De Vlaamse Vrienden van Israel

Met complimenten aan: http://faq-online.nl




Populaire berichten

Jerusalem

Volgers