zaterdag 9 maart 2013

Schokkende jodenhaat

Het gaat niet goed in Nederland. De uitspraken van Nederlandse jongeren spreekt voor zich, het boycotten van Israelisch produkten is een gevolg....wat nog meer??



De verslaggever is vervolgens bedreigd omdat hij deze informatie gepubliceerd heeft.

Nederland gaat voortaan Joodse producten boycotten afkomstig uit Jeruzalem en de Westbank


De tijd dat Nederland nog een vriend van Israël was, is met het verdwijnen van minister Uri Rosenthal voorgoed verleden tijd. Nederland gaat voortaan voor een regelrechte boycot van Joodse producten die geproduceerd worden voorbij de Groene Lijn in Israël. Dat is in feite de staakt-het vuren lijn van 1949 met inbegrip van het voormalige Niemandsland. In de praktijk komt dat neer op een boycot van àlle Israëlische producten, omdat niemand de moeite gaat doen om nog te kijken uit welk specifiek gebied welk Israëlisch product afkomstig is.

Vandaar ook dat westerse linkse tot extreemlinkse groeperingen, die zich gemeenzaam terug vinden in de internationale BDS-beweging, al jarenlang alle producten zonder onderscheid boycotten die afkomstig zijn uit Israël. Wie door dergelijke boycot de facto wordt getroffen kan hen hoegenaamd geen barst schelen. Het is de Israëlboycotters tenslotte niet te doen om de Palestijnen te helpen maar om Israël, de staat van de Joden, te vernietigen. Israël het excuus, de Jood het doelwit. Gewoon wat bordjes verhangen en de jaren 1930 herleven. We hebben niks geleerd en niks begrepen.

Wie zich afvraagt waarom er bv. geen boycot is van producten uit Syrië dat zijn bevolking uitmoordt, of van China dat Tibet onder de knoet houdt, Rusland dat in augustus 2008 Georgië binnenviel en twee van zijn provincies annexeerde, Turkije dat zijn Koerdische bevolking vervolgt, Hamas dat het vrouwelijke deel van de Palestijnen geselt met sharia-achtige wetten of bv. Saoedi-Arabië waar vrouwen niet eens hun eigen auto mogen besturen, enz.. zal tevergeefs op een zinnig antwoord moeten wachten....

Nederland gaat voortaan Joodse producten boycotten afkomstig uit Jeruzalem en de Westbank

De Nederlandse regering heeft voor het eerst in zijn soort, in eigen land een richtlijn uitgevaardigd jegens de keten van kleinhandelszaken, die hen gebied om voortaan Israëlische producten te merken die afkomstig zouden zijn uit Judea, Samaria, oostelijk Jeruzalem en de Golanhoogten, volgens een bericht dat gisteren verscheen in de linkse Israëlische krant Haaretz.

Dit maakt van de Nederlanden, ooit beschouwd als één van de boezemvrienden van Israël in Europa, het tweede land in de Europese Unie, nà Groot-Brittannië, om van de kleinhandelsketen te vragen om producten te merken die werden geproduceerd in de gebieden voorbij de staakt-het-vurenlijn van 1949.

Volgens het bericht van Haaretz, vaardigde het Nederlandse Ministerie van Economie en Handel op woensdag j.l. deze richtlijn uit bestemd voor alle kleinhandelszaken in het land. “Het besluit werd genomen na overleg met de Europese Commissie,” leest het document dat door de Israëlisch krant werd geciteerd.

De brief stipuleert dat de regering een verandering van het etiket aanbeveelt maar dat er [nog] geen verdere stappen tegen kleinhandelszaken zullen ondernomen worden voor wie de richtlijn niet in acht neemt en dat het [voorlopig nog] niet onwettig is om producten afkomstig uit deze gebieden in te voeren. Het document verzoekt de etikettering van de volgende producten: vers fruit en groenten, wijn, honing, olijfolie, vissen, vlees, kip, eieren en cosmetica.

Deze producten zouden niet langer op hun verpakking mogen vermelden dat zij in Israël worden gemaakt, leest het document. Zij zouden daarentegen moeten worden geëtiketteerd als afkomstig zijnde uit “Israëlische nederzettingen in de Golanhoogten, Oost-Jeruzalem, de West Bank of uit de Palestijnse gebieden,” leest de richtlijn. De kleinhandelaar en niét de invoerder, zal voor die etikettering verantwoordelijk zijn.

Volgens het bericht, heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans in een toespraak tegenover het parlement, woensdag gezegd dat de “nederzettingen een obstakel voor de vrede zijn.” Hij zei dat de etikettering van producten door de keten van kleinhandelaars in Holland, de consumenten moet toelaten om te weten of zij deze producten willen kopen. “Wij willen niet bijdragen tot de economie van de illegale nederzettingen,” voegde Timmermans eraan toe volgens Haaretz.

Het Nederlandse besluit komt één week nadat de Europese Unie formeel adviseerde dat zijn 27 lidstaten de Israëlische activiteit in Judea en Samaria door een economische boycot van Joodse gemeenschappen in die gebieden zal “verhinderen.”

De recentste de boycotaanbeveling van de EU kwam om in het licht van de publicatie van de Europese Unie van het Jeruzalem Rapport 2012, waarin de Europese organisatie zijn leden adviseert om financiële transacties met Israëlische gemeenschappen in Judea en Samaria te vermijden. De EU zei in september laatstleden dat het overwoog om een ban op te leggen op producten die afkomstig waren uit Judea en Samaria.

In het bericht suggereert de Europese Unie zijn lidstaten “te voorkomen, af te raden en voorlichting te geven over de problematische implicaties van financiële transacties, met inbegrip van buitenlandse directe investeringen van binnen de EU tot steun van de nederzettingen activiteiten, infrastructuur en diensten.” De aanbeveling volgde een intern rapport dat beweerde dat Israël de bouw in oostelijk Jeruzalem en Judea en Samaria had gebruikt om de mogelijkheid van een tweestatenoplossing te verhinderen.

In antwoord op vragen die donderdagavond omtrent het Nederlandse besluit werden gesteld aan de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Eli Yishai (Shas partij), zei hij: “De producten van de nederzettingenonderneming voorbij de Groene Lijn, evenals die binnen de Groene Lijn, zijn trotse Blauwe en Witte producten. De staat Israël zal zich als één enkele entiteit tegen om het even welke poging verzetten om zijn producten te boycotten.”

Yishai voegde er nog aan toe “Het is toch vreemd dat een land [zoals Nederland], dat nog steeds geen volledige compensatie heeft gegeven voor het stelen van Joodse bezittingen in de jaren 1940 van de vorige eeuw, wel de tijd kan vinden om Joodse producten te merken.”

Door Elad Benari
Vertaling en inleiding: Brabosh
Bron: De Vlaamse Vrienden van Israel


Toch moet ik na het lezen van dit bericht aan de Kristalnacht 1938 denken.

Joodse winkels vernietigd door Duitsers 1938








Populaire berichten

Jerusalem

Volgers