zaterdag 12 januari 2013

woensdag 9 januari 2013

Jeruzalem in de sneeuw: alles dicht

Als er sneeuw valt in Jeruzalem dan heeft iedereen vrij, niemand gaat naar zijn werk, de scholen zijn dicht. Er is geen openbaar vervoer. Een feest voor de kinderen. Een minder groot feest voor de armen die misschien wel verwarmingen uitgedeeld krijgen, maar daarna het geld niet hebben om hun electriciteits rekening te betalen. Jad Ezra geeft dekens weg. Een deken kost 15 euro zie rechts Jad Ezra's bankrekening. Kotel (Klaagmuur) gisteravond
Jeruzalem vanochtend

Overstromingen in Israël - niet te geloven


Modi'in

Haifa

Hadera

Kirjat Malachi

Noorden van Israel

Jeruzalem

Morgen foto's van Jeruzalem in de sneeuw!!

maandag 7 januari 2013

Regen, regen en nog eens regen Israël

"We are dancing in the rain" lallalaaa......

De markt:



Ceasarea bij windkracht 10:



LUISTER NOU EENS!!!!

We willen allemaal goede relaties. Elke week komt er een nieuwe bestseller uit met het nieuwste recept voor een goede relatie.
De Zohar, de primaire bron van de Kabbala, leerde lang geleden het ware geheim van een binding met anderen namelijk: goed luisteren.
De Zohar onthult dat luisteren en eenheid nauw met elkaar zijn verbonden. Laten we eens kijken naar het gehoor. Elk woord dat wordt gesproken wordt gehoord op een rijtje. Het is alleen in het hoofd van de luisteraar dat de woorden bij elkaar komen en samen gevoegd worden tot een zinvol geheel. Deze fysieke realiteit weerspiegelt een geestelijke waarheid: Het is door echt te luisteren dat discrete, afzonderlijke eenheden samen en een groter geheel vormen.

De manier waarop wij luisteren is bepalend voor de kwaliteit van onze relaties. Wil je een diepe binding met iemand hebben dan moet je je eigen luistervaardigheid ontwikkelen.

Hier zijn vier fantastische tips die ons te helpen beter te horen en die onze relaties op een hoger niveau brengen:

1) Luister met je ogen. Kijk naar de andere persoon als zij spreken. 93% van onze communicatie ligt verder dan de werkelijke woorden die zijn gezegd, volgens een studie van de UCLA universiteit. 38% is gerelateerd aan kwaliteit uiting, zoals de toon en stembuiging, en 55% heeft betrekking tot de non-verbale communicatie, de fysiologie hoe we praten.

Dit betekent dat de manier waarop wij lichamelijk communiceren is bijna acht keer zo belangrijk dan de werkelijke woorden die zijn gezegd (tegen 7%). We hebben allemaal wel eens de ervaring dat je met iemand spreekt terwijl zij met iets anders bezig zijn zoals het controleren van hun telefoon of iemand die gewoon 'langs' je heen spreekt.

We weten ook hoe heerlijk het voelt als de persoon met wie wij spreken echt naar je luistert en je echt ziet.

Denk aan de gouden regel van Hilleel: Doe niet aan een ander wat we je niet wil dat met jou gedaan wordt. De volgende keer dat iemand tot je spreekt, laat hem spreken terwijl je ogen op hem gefixeerd zijn. Zo ziet de andere persoon dat hij belangrijk is voor je.

2) Stel open vragen. Een open vraag is het type vraag dat de andere persoon wordt uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen. Reageer met iets meer dan alleen een ja of een nee. Deze vragen beginnen vaak met woorden als 'wat' of 'hoe' en maak een ruimte voor een antwoord dat langer duurt om naar te luisteren.

Op deze manier communiceer je: Ik ben geïnteresseerd in een diepere binding met je. Gesloten vragen als: "Heb je het leuk?" Of: "Was uw vergadering goed?" Beperken een uitgebreid antwoord. Zo krijg je een korte reactie. Vaak is dit wat de vraagsteller wil en we reageren op dezelfde manier, in het kort.

Als je anderen de nodige ruimte geeft om zijn verhaal te delen moedig je hem aan om verder te praten, zo kan je een diepere verbinding in je relatie ervaren. Het is opmerkelijk hoe krachtig dit kan zijn in het opbouwen van een betere relatie.

3) Bevestiging: Zelfs als we het niet eens met iets wat gezegd is, kunnen we dit uitdrukken op een respectvolle manier voor de ander. Mishlee (Spreuken) leert (9:8): "Bestraf de spotter niet zodat hij haat je. Bestraf een wijs man en hij zal van je houden.

"De heilige Shela (1565-1630), een grote Kabbalist, legt uit dat het bovenstaande zin niet verwijst naar twee verschillende personen, maar om dezelfde persoon.
Hij legt uit: "Als je kritiek iop iemand hebt beschouw hem niet als een spotter. Als je dat doet zal hij je haten. In plaats daarvan moet je hem beschouwen als een wijs persoon en dan zal hij van je houden. 'Dus alleen kritiek geven op een manier die de ander in zijn waarde laat'.

4) Betrokkenheid bij het luisteren. Probeer om achter de oogbollen van de ander te kijken en probeer te begrijpen wat ze denken en voelen. Vraag jezelf af, wat bracht hem in deze situatie? Wie is deze persoon? Waar komt hij vandaan? Wat heeft hij meegemaakt tijdens zijn leven? Je denkt zo vaak te weten wat anderen bedoelen, zonder het hele beeld te hebben. Hillel drukte dit met de uitspraak: Oordeel niet over je vriend totdat je in zijn plaats staat. 

Veel misverstanden kunnen worden voorkomen als je oprecht nadenkt  waar de ander vandaan komt en dan pas kan je  zijn standpunt helemaal  begrijpen.

KIJK (naar de persoon waarmee je spreekt)
OPEN (open voor vragen)
VALIDEER (de persoon waarmee je spreekt)
AANVOELEN (kijk naar zijn ogen)

wordt vervolgd
Bron aish.com

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers