vrijdag 30 november 2012

Martin Luther King over anti-zionisme

Zoals Dr. Martin Luther King Jr. heeft waargenomen tijdens een boekenbeurs in Harvard waarbij het Zionisme werd aangevallen, zei hij het volgende:


"Het is de ontkenning van een grondrecht aan het Joodse volk dat we opeisen voor alle andere volkeren en voor de mensen van Afrika, de volkeren van de wereld zijn het hiermee eens. Mijn vriend, dit is discriminatie van de Joden, omdat ze Joden zijn".
"Kortom, het is anti-semitisme. ... Laat mijn woorden weerklinken in het diepst van je ziel: Als mensen het zionisme bekritiseren, dan bedoelen ze Joden - vergis je niet".

Dr. Martin Luther King heeft dit begrepen, maar zovelen hebben dit niet begrepen, dat er echt geen verschil is tussen anti-zionisme en anti-semitisme.



donderdag 29 november 2012

Geld


Rabbi Israel Ba'al Shem Tov heeft elke avond al zijn geld weggegeven voordat hij ging slapen.

Hij wilde elke ochtend wakker worden en volledig afhankelijk zijn van Hasheem (G'd).

Wat doen wij...???



woensdag 28 november 2012

Hogerop


כִּי שֶׁבַע, יִפּוֹל צַדִּיק וָקָם - משלי כד טז
Want zeven keer valt de tzaddiek (rechvaardige) en staat op. (Spreuken 24:16)
Zo heeft de meest wijze mens allertijden gezegd.

Toen  koning Shlomo klein was, zo vertelt ons de profeet, verscheen G'd in zijn droom en vroeg aan hem:
"Waar kies je voor? Kies je voor wijsheid of rijkdom?"
Toen antwoordde koning Shlomo: "Geef uw dienaar een hart om uw volk de berechtigen om het verschil te begrijpen tussen goed en slecht".
Toen heeft G'd hem beiden gegeven wijsheid en rijkdom. Als koning Shlomo voor rijkdom had gekozen dan zou hij de wijsheid niet gekregen hebben.

De Imree Emet van Gur (de vorige rebbe van de Chassidiem Gur) stelt de volgende vraag:
Dit verhaal over koning Shlomo heeft plaatsgevonden tijdens zijn droom, maar alle overeenkomsten en contracten die een mens tijdens zijn droom heeft zijn nietig, waardeloos, hoe kon G'd dan iets beloofd hebben in zijn droom?"
Men leert hieruit een belangrijke les over G'dvrezendheid, een mens moet altijd paraat zijn, ook in zijn droom. Dus als hij in zijn droom iets wordt gevraagd dan moet hij ook in zijn droom weten wat te antwoorden.

Dit is wat Ja'akov onze voorvader ons geleerd heeft.

וַיַּחֲלֹם, וְהִנֵּה סֻלָּם מֻצָּב אַרְצָה, וְרֹאשׁוֹ, מַגִּיעַ הַשָּׁמָיְמָה; וְהִנֵּה מַלְאֲכֵי אֱלֹהִים, עֹלִים וְיֹרְדִים בּוֹ.  (בראשית כח יב)
En hij droomde, en zag een ladder op de grond en het einde van de ladder reikte tot in de hemel; zie hier de G'ddelijke engelen zij gingen omhoog en omlaag. (Bereesjiet 28:12).

Wees altijd paraat op de vragen van de Schepper: "Waar kies je voor!"

Zelfs als je valt en als je in een 'dip' zit in je leven, dan moet de richting in je leven een opgaande lijn zijn van hogerop te klimmen. Weet wat de juiste richting is.

Dus…. Wees altijd paraat op de vragen van de Schepper: "Waar kies je voor!"



maandag 26 november 2012

zondag 25 november 2012

Gewonden uit Gaza in Israël behandeld

De Acht-jaar-oude Bisan al-Aghram uit Gaza verloor drie vingers tijdens de laatste oorlog tussen Israël en Hamas.

Het meisje Bisan werd  naar het ziekenhuis in Gaza gebracht het 'Al-Shifa' ziekenhuis, maar er was geen plaats en de medische staf was niet instaat om  haar goed te helpen. DUS...heeft de familie toestemming gevraagd aan de Israëlische autoriteiten om in een Israëlisch ziekenhuis behandeld te worden.

In het begin waren zij doodsbang want Israël is tenslotte de vijand, zou Israël de gewonde Bisan goed behandelen?
" Al gauw genoeg werd het ons duidelijk dat  wij heel goed behandeld werden, Bisan ontvangt de beste medische behandeling, geneeskunde heeft niets te maken met politiek", aldus mevrouw Al-Agram de moeder van Bisan.

Bisan ligt op dezelfde afdeling als Joseef Sharf die gewond is geraakt door een raket in Kirjat Malachi. Joseef Sharf is de zoon van Mina Sharf die gedood is bij deze aanval.

Als een Israëli voor medische hulp in Gaza zou vragen, dan vraag ik mij af of hij dezelfde behandeling zou krijgen....
Toch lijkt het mij beter om dit niet in de praktijk uit te proberen.

Niet zo hard rijden

Snelheidsremmers in Canada, geniaal,deze snelheids beperkende maatregelen
zijn een geweldig idee!



NET ECHT.....




Populaire berichten

Jerusalem

Volgers