vrijdag 24 augustus 2012

Rabbijn Lau: "Het is verbazingwekkend om te zien dat de Duitsers ontdekken dat ze gevoelig zijn voor huilen van een baby"

Intussen heeft de voormalige opperrabbijn van Israel, Jisrael Meir Lau de Duitsers zwaar bekritiseerd voor hun verzet tegen besnijdenissen.


"Het is verbazingwekkend om te zien dat de Duitsers ontdekken dat ze gevoelig zijn voor huilen van een baby ... Dit heb ik niet in mijn jeugd ervaren," zei hij cynisch.
"In mijn tijd was het leven van een joods kind waardeloos voor de Duitsers", zei rabbijn Lau. "Ze zijn vertrapt door de laarzen van de Gestapo terwijl het Duitse volk heeft meegewerkt ofwel heeft toegekeken vanaf de zijlijn".

In een interview met radio 'Kol Chai' de rabbijn zei de rabbijn verder: "We geen hebben toestemming van de Duitsers nodig om als joden te leven. Als dit de stand van zaken in Duitsland dan hebben wij geen enkele reden om daar te zijn. Misschien is alles ten beste en de Joden die daar zijn zullen begrijpen dat ze daar niet thuishoren. "

De rabbijn ook heeft ook het voorstel aangevallen dat de Duitse artsen de Joodse mohels (besnijders) zullen trainen. "Dit is anti-semitisme," zei rabbijn Lau, en voegde toe: ".Onze mohels hebben enorme ervaring. Rabbi Goldberg (de rabbi die momenteel wordt aangeklaagd in Duitsland) heeft meer dan 3.000 kinderen besneden zonder enig probleem of complicatie."
NOOIT VERGETEN WAT ZIJ DE JODEN HEBBEN AANGEDAAN

Arutz7

dinsdag 21 augustus 2012

Duitsland: Rabbijn beschuldigd van het uitvoeren van een besnijdenis.

Voor het eerst  na de Tweede Wereldoorlog in Duitsland, is een aanklacht ingediend tegen een rabbijn die een besnijdenis heeft uitgevoerd.. De rechterlijke uitspraak die kort geleden in Keulen is gedaan heeft de weg vrijgemaakt voor beschuldiging van het 'aanrichten van lichamelijk letsel' bij een pasgeboren baby.


De Duitse premier Angela Merkel heeft de Israelische ambassadeur laten weten dat zij alles zal doen voor een wettelijke regeling dat besnijdenissen in Duitsland uitgevoerd kunnen worden.
Nu blijkt dat de situatie alleen maar erger wordt. Rabbijn David Goldberg, opperrabbijn van de stad Hof moet voor de rechter verschijnen op beschuldiging van ´het veroorzaken van lichamelijk letsel bij een baby´.

De Duits-Joodse krant - "Jiddische Allgemeine Zeitung" heeft vermeld dat rechter Gerhard Schmidt bevestigd heeft dat er gerechtelijke stappen zijn ondernomen tegen Rabbijn Goldberg. Volgens het rapport is er een aanklacht in gediend door een arts uit de stad Hessen. Deze aanklacht is gebaseerd op het juridische besluit van de rechtbank in Keulen dat besloten heeft dat de uitvoer van een besnijdenis op basis van religie moet worden beschouwd als een misdaad.

Een Beierse radio station heeft verder verklaard dat deze arts een van de ondergetekenden was aan een brief die aan de Duitse premier Merkel is gestuurd waarbij wordt verklaard dat 'het niet is toegestaan dat lichamelijk letsel wordt aangedaan aan een hulpeloos persoon'.

Rabbijn Goldberg is in Israël geboren. Hij woont sinds de 1990 in Duitsland hij is rabbijn in stad Hof vanaf 1997. Tot nu toe heeft rabbijn Goldberg ongeveer 3000 besnijdenissen gedaan. Hij is benaderd door journalisten maar hij weigert commentaar te geven.
'Dit is de eerste keer na de Holocaust dat er een aanklacht is gedaan tegen een religieuze ceremonie', zegt de orthodoxe rabbijn Jaron Algenmeijer.


De opruiende rechterlijke uitspraak

In juni heeft de rechtbank in Keulen bepaald dat een 'niet medische' besnijdenis een "ernstige en onomkeerbare interventie is van het menselijk lichaam."
Naar aanleiding van deze uitspraak publiceerde de Duitse krant "Financial Times" dat op basis van deze uitspraak de besnijdenissen voor joden en moslims worden gezien als een misdaad.

Het artikel vermeldde verder dat Duitse artsen die baby´s besnijden voor niet medische doeleinden zich begeven op een grijs gebied wat de wet betreft. Zij konden stellen dat zij niet bewust waren van het feit dat dit een misdaad is, maar dit is nu veranderd.

Deze uitspraak van de rechtbank heeft geleid tot felle reacties binnen de in de joodse en islamitische gemeenschappen. De Duitse overheid probeerdt de gemoederen te kalmeren. De woordvoerder van premier Angela Merkel heeft verklaard dat de regering een manier zal zoeken om deze uitspraak te omzeilen.
"Een besnijdenis  dat op verantwoorde wijze wordt uitgevoerd moet zonder straf mogelijk blijven in dit land."

Enkele dagen later verklaarde Merkel nadrukkelijk binnen haar partij: "Ik wil niet dat Duitsland het enige land in de wereld is waar joden hun religieuze ceremonies worden niet kunnen uitvoeren" Ze zei verder dat de goedkeuring van de rechterlijke uitspraak maakt de Duitse staat belachelijk.

Ynethttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4271475,00.html

zondag 19 augustus 2012

Voetbal, Ajax en de Joden

Spelers en supporters van Ajax werden in het verleden al aangesproken als 'Joden'. Supporters hebben dit als geuzennaam overgenomen. De herkomst van deze naam is onderwerp van discussie omdat Ajax van oorsprong geen Joodse voetbalclub is.
Voor de Tweede Wereldoorlog waren Wilhelmina Vooruit en Hortus Eendracht Doet Winnen (tegenwoordig gefuseerd onder de naam WV-HEDW) dé Joodse clubs van Amsterdam. Al voor de oorlog speelden er Joodse voetballers bij Ajax, alleen niet significant méér dan bij de andere Amsterdamse clubs.

De aanhang was echter wel van meer Joodse afkomst en zo hing er in de jaren dertig van de vorig eeuw al een Joods imago rond de club. Aanhangers van bezoekende teams zagen dat er veel Joodse supporters aanwezig waren.[28] Het bestuur van Ajax en het CIDI hebben zich altijd verzet tegen het gekoketteer met het jodendom.[29]


Verder heeft Ajax verschillende bekende Joodse spelers en verenigingsmensen gehad. In het eerste elftal hebben in de loop der jaren niet meer dan een handvol spelers van Joodse komaf gespeeld. Voor de oorlog waren dat Johnny Roeg en de in Auschwitz omgekomen Eddy Hamel. In de jaren zestig speelden Bennie Muller en mister Ajax Sjaak Swart als Joodse spelers voor de club. De laatste Joodse speler bij Ajax was Daniël de Ridder. Buiten het veld waren er verzorger Salo Muller en bestuurders Jaap van Praag en Michael van Praag. Anno 2009 is de Joodse Uri Coronel voorzitter van de club. Verder werden er in de beginjaren feesten georganiseerd in Joodse ontmoetingsplaatsen als het Tuschinski Theater en café de Ysbreeker. Buiten Nederland hanteert ook het Londense Tottenham Hotspur de geuzennaam 'Joden'.

Volgens Amsterdammers is de bijnaam afkomstig van de vele supporters die vroeger per fiets naar de wedstrijden reden. Daarbij passeerden zij de Nieuwmarkt/Waterloopleinbuurt (de Jodenhoek) en de Transvaalbuurt waar ook veel Joodse mensen woonden. Men gebruikte dan vaak de uitdrukking Wij gaan naar de Joden.


In 1941 verboden de Duitsers Joden om lid te zijn van een gemengde sportvereniging. Dit goldt ook voor Ajax. Alhoewel de club al voor de oorlog de naam van een Joodse club had, sloeg deze betiteling vooral op de bezoekers, die veelal afkomstig waren uit de (niet zelden Joodse) middenstand in Amsterdam. Het aantal Joodse spelers was in werkelijkheid nooit veel groter dan bij andere Amsterdamse clubs. Op een gegeven moment was het niet meer verantwoord door te spelen. In de hongerwinter van 1944 kwamen duizenden mensen om en werd het voetbal gestaakt.

De geuzennaam wordt soms negatief gebruikt door supporters van rivaliserende clubs. Een enkele keer ook door tegenstanders zoals in maart 2011 na de wedstrijd tussen ADO Den Haag (zie mijn blog) en Ajax. Na afloop van de door ADO gewonnen wedstrijd gingen de spelers Lex Immers en Charlton Vicento en de trainers John van den Brom en Maurice Steijn te ver mee in de enthousiasme van de supporters.
Volgens verschillende bronnen was vooral Immers de aanstichter door de geuzennaam op een negatieve manier te gebruiken. Zo werd "we gaan op jodenjacht" naar voren gebracht. Alle betrokkenen hebben na afloop hun excuses aangeboden, maar werden alsnog door de eigen club en de KNVB gestrafd.




Bron: Wikipedia en de Ajax website.

Anne Frankhuis en de Hollandsche Schouwburg

Tram 17 in Amsterdam maakt de conducteur een aantal schandelijke opmerkingen. Kijk zelf.



Populaire berichten

Jerusalem

Volgers