donderdag 13 oktober 2011

De laatste oorlog en de gebeden van Soekot (Loofhuttenfeest)


De Ga'on van Vilna zei dat de oorlog van Gog en Magog drie uur zal duren. Zoals wij G'd om redding vragen tijdens deze drie uur. Dit staat in de gebeden van Soekot de 'Hoshanot' terwijl in de synogoge een ronde wordt gelopen.



Uit de gebeden van de "Hoshanot" tijdens de dienst op Soekot.

"Oh Werker van de redding,

18 stuurt de rechtvaardige degene die de redding kan bewerkstelligen,
19 want in de stad van de redding zijn massa's mensen
21 tijdens deze drie uur
22 versnel het moment van de redding!"

Verklaring van de Vilna Gaon:
nu = עתה
Tijdens deze drie uren wordt gezinspeeld door Jesaja (33:10) 'Nu zal Ik verheven worden, nu, zal Ik verhoogd worden [als gevolg van de toenemende mate van het kwaad waarmee Mijn volk wordt behandeld, Ik zal niet meer uitstellen. Nu, zal Ik handelen (Rasji). Het woord nu, kan worden gelezen als de uren, het drie-voudige gebruik van het woord 'nu' impliceert drie uur (Yalkut Shimoni II, 988). De dichter verwijst naar deze drie uur en dringt erop aan dat G'D zich zal haasten.


Deze drie uren verwijzen ook naar de drie gebeden van de dag, Shachariet, Mincha en Ma'ariv. De Talmoed (Berachot 32b). De rechtvaardigen van een eerdere tijd hebben een uur gewijd om de Shmonah Esrei (18 gebed) te zeggen bij elke dienst. Dus drie uur per dag hebben zij gewijd in directe communicatie van het gebed aan G'D. Tijdens deze drie bidden wij voor redding (Beis Yaakov).

dinsdag 11 oktober 2011

Mashieach actueel update - Soekot 5772 - 2011



Er staat een interview in het blad Morasha (Hebreeuws), met de Rebbe van Shomree Emoeniem en hij heeft een aantal interessante dingen gezegd:

- Het is 100% zeker dat wij voor een volgende wereldoorlog staan.
- De laatste profeet Malachi heeft een grote strijd voorspeld. De grootste strijd die ooit gevochten zal worden en dit zal vlak voor de komst van de Mashieach plaatsvinden.
- We weten niet precies wanneer dit zal gebeuren. Zelfs een seconde ervoor . Het zou kunnen dat een krankzinnige fanatieke Moslim een vliegtuig laat neerstorten om het Vaticaan te vernietigen en die zal de hele wereld slepen in Tohu vawohoe (wanorde).
- Deze oorlog zal een kwestie van seconden zijn, zoals een atoombom die enorme destructief is.
- De grote Tora geleerde Don Jitschak Abarbanel heeft dit al 500 jaar geleden beschreven hoe de wereld binnen een paar seconden vernietigd zal worden. In die tijd wist men nog niets van atoombommen. Verder schreef de Abarbanel dat dit een religieuze oorlog zal zijn. Vijftig jaar geleden bestond het idee niet dat er gevechten zullen zijn op basis van godsdienst. Niemand had dit zien aankomen, niet de Christenen noch de Moslims, maar nu zijn veel van hen 'vroom'.
- Er zal geen seconde van te voren een waarschuwing zijn wanneer dit zal gebeuren. Daarom moeten wij ons voorbereiden בכל נפשנו ומאדנו [dit betekent waarschijnlijk "met al onze ziel en vermogen"].
- Alle Joden moeten naar Israël verhuizen. Ook diegenen die niet weg kunnen doen er goed aan een apartement in Israël te kopen zodat ze een plek hebben om naar toe te gaan op het moment dat het nodig is.
- Het dichterbij komen van een onafhankelijke Palestijnse staat is een teken dat ze juist verder uit het land geduwd zullen worden. Daarom gaat Jishmael tekeer in de hele wereld omdat zij nog langer in het land Israel willen blijven. Binnenkort zal Hasheem deze Roech Toem'ah uit het land verwijderen en alles wat onrein is zoals het onpure kaf en stro dat de Verlossing ophoud. Het zal zijn als:
(Psalm 35:5) יִהְיוּ, כְּמֹץ לִפְנֵי-רוּחַ zoals het kaf dat door de wind wordt weggeblazen.
-120 jaar geleden en vooral in de afgelopen 16 jaar wilden onze leiders land aan de Arabieren geven en de Arabieren hebben het geweigerd. Kan je dit verklaren? We zien hoe Hasheem de wereld regeert. Wij hebben een minister van Defensie die veel beter is dan degene die zich nu de minister van Defensie noemt. 'Hij zetelt in Shamajiem en lacht'. Hasheem heeft de wereld in de hand en wij hoeven ons geen zorgen te maken.

- Alle revoluties zijn in 5760 begonnen en sindsdien alleen maar toegenomen.
- In Pakistan hoeft de Taliban alleen het nucleaire arsenal te veroveren en dan is het voorbij. We hebben het over wrede beesten die de hele wereld kunnen bedreigen. En het zal gebeuren. Dan zal de volgende zin in vervulling komen: Jechezkeel 38:23 כג וְהִתְגַּדִּלְתִּי, וְהִתְקַדִּשְׁתִּי, וְנוֹדַעְתִּי, לְעֵינֵי גּוֹיִם רַבִּים; וְיָדְעוּ, כִּי-אֲנִי יְהוָה. Alzo zal Ik Mijzelf grootmaken, heilig maken, en zo zal Ik Mijzelf bekend maken in de ogen van vele volkeren.
- Vanaf het jaar 5760, was de wereld niet rustig - tsunami, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, Japan. Hasheem (G'd) geeft hen geen rust. We voelen dat deze dingen een voorbereiding zijn op iets groots dat komt. De Chesed L'Avraham Rabbi Avraham Azulai(1570-1644)Kabalist,zei dat in de jaren na 5760, de oceaan zal stijgen en er veel overstromingen zullen zijn. Bovendien zeggen nu zowel de christenen als de moslims dat het einde nabij is, omdat hun Mazal dit ziet en voelt. Dit is op zich niet één van de tekenen van de Verlossing, maar iemand die de woorden van de Joodse geleerden goed ter harte neemt kan duidelijk zien dat wij deze dagen een enorme openbaring hebben.
- De revoluties zijn niet alleen in de Arabische wereld, maar over de hele wereld. Zelfs de economische neergang in de VS is iets heel belangrijks. De hele wereld denkt er niet over na, maar ik denk dat over hun schandelijke gedrag vooral tijdens de Holocaust waren zij partners in het doden van joden ...
- Het begin van de ondergang was Jismaël in Bavel - het hedendaagse Irak. Er zijn ongeveer 150.000 doden gevallen. We hebben al meer dan 2000 jaar het volgende gezegd: 'בת בבל השדודה אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו אשרי שיאחז וניפץ את עולליך על הסלע' and Baroech Hashem, we verdienen het om dit nu te zien. Is dit toeval? Zijn wij blind?

De Rebbe heeft een aantal andere interessante dingen te zeggen over de presidenten van zowel de Verenigde Staten en Israël zie hier het hele artikel.

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers