woensdag 22 juni 2011

Engels koninklijk huis van joodse afkomst



Toch iets interessants te melden over de afkomst van Kate Middleton, de vrouw van prins William.

Kate's moeder is Carol Middleton, dochter van Ronald Goldsmith en Dorothy
Harrison (beiden Joods).

De ouders van Dorothy Harrison zijn Robert Harrison en Elizabeth Temple
(beiden Joods) en zij een afstammeling van de familie Myers (traditionele
Engels joden in de 19e eeuw).

Dus: Princess Kate is joods van moeders kant.
Daardoor zal de toekomstige koning van Engeland van joodse afkomst zijn en misschien wel joods volgens de joodse wet.


dinsdag 21 juni 2011

Ventilator stuk

Als het knopje van je ventilator stuk is en je wil dat het niet heen en weer blijft gaan dan is dit de beste oplossing:

maandag 20 juni 2011

Partij van de Dieren en Dierenmishandeling

ב וְעַתָּה יוֹסִפוּ לַחֲטֹא, וַיַּעֲשׂוּ לָהֶם מַסֵּכָה מִכַּסְפָּם כִּתְבוּנָם עֲצַבִּים, מַעֲשֵׂה חָרָשִׁים, כֻּלֹּה; לָהֶם, הֵם אֹמְרִים, זֹבְחֵי אָדָם, עֲגָלִים יִשָּׁקוּן.

2 En nu zondigen zij meer en meer en hebben beelden uit hun zilver gegoten, zelfs afgoden, allemaal het werk van de ambachtslieden, van hen zeggen zij: 'Zij die mensen slachten, kussen hun kalveren' Hoshea 13:2.

In het begin van de twintigste eeuw bracht rabbijn Moshe Mordechai Epstein, het hoofd van de 'Slobodka' Jesjiewa, een bezoek aan Berlijn. Hij zag daar dat een vrouw haar hond aan het zoenen was.
Hierop zei de rabbijn: " in een plaats waar men hun dieren zoent daar zullen zij mensen afslachten". Zoals ons allen bekend is dit niet lang daarna gebeurd.

Tijdens de Holocaust was het een normale zaak dat de bewakers van de concentratie kampen hun honden 'menselijk' behandelden, terwijl zij hun gevangenen als beesten afslachtten.

Ik krijg toch de indruk dat de partij van de dieren zelf niet precies weten wat dierenmishandeling is.

De mens staat boven het dier. De mens heeft de plicht goed voor de dieren te zorgen en natuurlijk is dierenmishandeling verboden.


Ik ben telkens weer verbijsterd te lezen over de protesten van de partij van de dieren zoals: 'De Partij voor de Dieren wil af van de buffetten die op dit moment worden voorgeschoteld in de Tweede Kamer'. Of het kosjere slachten.

Over de vreselijke feiten van dierenleed in Nederland heb ik de partij van de dieren nog nooit gehoord zoals: het opsluiten van vogels in een kooi voor je eigen plezier. Het houden van een kat of hond in een klein appartementje. Het aanmeten van menselijke elementen aan een dier zoals een dier kleren aandoen.
Nog iets wreeds is het gemak waarmee de dieren gecastreerd worden. En niet te vergeten de training van onze geliefde circus dieren.
Al dit bovenstaande wordt beschouwd als dierenmishandeling volgens het jodendom en is als zodanig verboden.

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers