zaterdag 7 mei 2011

Geef met een lach

ויקרא כ"ה: לז

את כספך לא תתן בנשך....
Uw geld zult u hem (de arme) niet met rente geven…
Leviticus 25:37

Het woord נשך (nesjech) betekent rente, nog een betekenis van hetzelfde woord in het Hebreeuws is 'bijten'.


Hieruit leren wij dat als je met een arm persoon chessed (liefdevolle toewijding) wilt doen, dan moet je dat uitsluitend doen met een vriendelijk gemoed en met woorden om de arme aan te moedigen en te steunen.
De Tora wil ons leren om hem niet te 'bijten' terwijl je de arme helpt, spreek hem niet toe met woorden die in zijn ziel snijden.

Geef je geld op een mooie manier en stel hem gerust.
(Bron Malechet Machshewet)

woensdag 4 mei 2011

VN, EU en Rusland klaar om Palestijnse staat aan Israël op te leggen

V.N. geeft anti-Israël organisatie die Hamas steunt speciale erkenning- 'Frankrijk nu al bereid Palestina onder voorwaarden van PA te erkennen'

Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 28 april 2011 is het volgende gezegd:
Over het actuele onderwerp (een onafhankelijke Palestijnse staat), werden een aantal belangrijke gegevens genoemd - zoals het spreken van de Amerikaanse president Barack Obama tijdens de Algemene Vergadering in september 2010, waarin hij zijn wens zal uiten voor het creëren van een Palestijnse staat binnen een jaar.
Aanstaande 09 juli zijn er Palestijnse lokale verkiezingen - en president Obama benadrukt dat alles een belangrijke richting op gaat, zodat in september, de politieke weg gereed zal zijn om de institutionele opbouw te voltooien, onder voorwaarde van vreedzame oplossingen en een onafhankelijke Palestijnse Staat. De elementen van een Staat zijn diep geworteld in de Palestijnse cultuur terwijl de Palestijnse Autoriteit de afgelopen twee jaar veel bereikt heeft, bij uitblijven van de Israëlische bezetting kon nog meer worden bereikt. In ieder geval, zei hij, de bouw van deze staat moet leiden tot een resultaat dat onomkeerbaar is. Zie originele tekst.

Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland willen dat het speciale Kwartet voor het Midden Oosten -bestaande uit de EU, de VN, Rusland en de VS- bij elkaar komt om een 'definitieve status' voor een Palestijnse staat vast te stellen en aan Israël op te leggen. De verwachting is dat de Palestijnen in september -dus over circa 5 maanden- éénzijdig een onafhankelijk Palestina zullen uitroepen binnen alle door hun geclaimde gebieden in Israël, inclusief Oost Jeruzalem. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze staat erkend worden door de Algemene Vergadering van de VN, die beheerst wordt door de moslimlanden. Waarnemers denken dat de stichting van Palestina zonder een akkoord met Israël zal leiden tot een spoedige nieuwe Midden Oosten oorlog. Lees verder xandernieuws.

Een Palestijnse staat? Na elke terreur aanslag en wreed bloedvergieten staan de mensen op de daken te dansen en worden er snoepjes uitgedeeld. De dood van Osama bin Laden is veroordeeld door de leiders van deze toekomstige Palestijnse staat.

En hier hebben we de wereld die een Palestijnse terreurstaat zal steunen, voor de lieve vrede.


De weg van de minste weerstand, geef het Joodse volk in handen van hun vijanden en dan is de Arabische wereld gerustgesteld. Want het Joodse volk is de oorzaak van de huidige problemen in het Midden - Oosten. Als de Joden er niet zijn dan zijn er ook geen problemen..... fantaseert men.




Obama en de afspraken over Bin Laden

Een video op youtube van 2008. Dominee James David Manning geeft een overzicht van de plannen van president Obama dat zal plaatsvinden in het jaar 2011.

Obama heeft afspraken na te komen aan o.a. de moslims. Hij wil een einde maken aan de oorlog in Afganistan, maar om de eer van Amerika te redden moet Obama een overwinning hebben. En de deal met de moslims was gauw genoeg rond: "Je geeft mij Bin Laden en ik geef jullie de Joden".

Dit was al gepland van 2008 waarbij het plan van Obama in 2011 uitgevoerd zou worden.

Vertalingen van sommige dingen die Manning gezegd heeft in 2008:


Op minuut 2:10 –
Sommige transcript van de video: Obama beloofd: "Ik geef je Israël, als je me een overwinning in Afghanistan geeft".
In het derde jaar van mijn presidentschap dan geef ik je de Joden, en jij geeft mij een overwinning. Ik moet de wereld laten zien dat ik een groot militair strateeg en commandant ben ....".

Op minuut 3:00 – "geef me Osama bin Laden ...... en ik zal je de Joden geven.... en de moslims kunnen teruggaan naar de Koepel van de Rots (Moskee) en hoeven zich geen zorgen meer te maken over de Joden bij de Klaagmuur ... Dat is de deal".

"En al de Joden, die hebben gestemd voor Obama ?.... Ik kan niet geloven dat de joden op hem hebben gestemd de satanist die bereid is hen te vernietigen".

"Geef me Osama bin Laden, en Ik zal u Israël geven in het jaar 2011 ... Mahmoud Ahmadinejad is tevreden met deze deal..."

Kijk hier naar het filmpje in het engels:

Populaire berichten

Jerusalem

Volgers